Lush Kitchen| Almond Buttercream

Het is wel weer eens tijd voor een nieuw Lush Kitchen product op ByTwins.nl. Het gaat om een product waarvan ik in eerste instantie niet goed wist wat ik er mee moest maar nu ben ik er bijna verslaafd aan!

img_2883

Ik heb het over de Almond buttercream, een wat? Een buttercream, een paar jaar geleden kon je ze ook in de Lush winkels kopen maar ze zijn helaas uit het assortiment gehaald. Toen ik mijn eerste buttercream over kocht van iemand moest ik even dubbel checken hoe je het nu precies moest gebruiken.

Een buttercream is een soort van zachte zeep met veel oliën om je huid lekker te verzorgen en het heerlijk zacht te maken. Na het douchen hoef je je dus eigenlijk niet meer perse in te smeren met een bodyproduct na het douchen. Ideaal voor tijdens de koude herfst en winterdagen!

img_2885

Je kan de buttercream gebruiken in plaats van zeep of na je zeep. Je masseert de buttercream in op je natte huid en laat hem even intrekken. Daarna spoel je jezelf onder de doucheaf  en je bent heerlijk zacht. Mocht je nog iets meer hydratatie willen dan kun je jezelf altijd nog insmeren met een bodylotion/creme/butter.

Zelf  vind ik het fijn om een buttercream om de dag te gebruiken in plaats van zeep, jelly of een douchegel. Door medicatie is mijn huid heel droog geworden en aangezien het natuurlijk steeds  kouder wordt gaat mijn huid ook steeds droger worden. Dan is een buttercream echt ideaal omdat je tijdens het wassen je huid al extra verzorgd en zacht maakt. Na het douchen kun je je nog snel insmeren en je bent klaar!

img_2902

In de Almond buttercream zitten kleine stukjes amandel die je huid ook gelijk licht scrubben wanneer je jezelf wast met de buttercream

Toen ik deze buttercream binnenkwam was ik een beetje verbaasd over de geur, ik verwachtte echt een amandelgeur. Ik hoopte op Amaretto geur. Hij ruikt niet echt zo, meer kruidig en nootachtig. Hij ruikt heel lekker maar niet zoals ik verwacht had dat hij zou ruiken.

img_2887

De ingrediënten  van Almond Buttercream zijn:

Water (Aqua), Glycerine, Rapeseed Oil and Coconut Oil, Almond Butter, Sesame Seeds, Perfume, Dried Orange Slices, Aloe Vera Extract, Ground Almond Shells, Fair Trade Organic Aloe Vera Gel, Sweet Orange Oil, Sicilian Mandarin Oil, Lime Oil, Cinnamon Leaf Oil, Sodium Chloride, EDTA, Tetrasodium Etidronate, Sodium Hydroxide, Limonene, Eugenol.

 

De heerlijke noot-achtige geur blijft ook lekker een tijdje op je huid liggen. Ik vind hem heerlijk om te gebruiken voordat ik naar bed ga. Dan ruik je gewoon heel de nacht die lekkere geur! Het is een heerlijke warme geur en ik denk dat hij zowel voor de winter als de zomer goed geschikt is. Zelf vind ik hem denk ik het lekkerste in de herfst/winter.

img_2898

De amandel versie is zeker niet de enigste butter cream die Lush maakt. Ze hebben meerdere geuren, zo heb ik zelf ook nog Lemslip. Er schijnt er ook nog eentje te zijn die naar ijsjes ruikt, die wil ik ook graag nog eens proberen.

Je hebt tenslotte nooit genoeg Lush (al vind mijn moeder van wel) 😉

 

 

Lijkt een buttercream jou fijn?

3 gedachten over “Lush Kitchen| Almond Buttercream

  1. Heel erg leuk product! Heb het zelf nog niet geprobeerd. Als ik in de LUSH winkel ben weet ik nooit wat te kiezen. Ik moet ook aan alles eens ruiken, want soms kan een geur tegenslaan of is die te sterk.

    -xo Sara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *