FOOD| Tony’s Chocolonely limited editions 2016! PUUR GEMBER CITROEN | MELK COLA | WIT WORTEL WALNOOT

De prachtige tijd van het jaar is aangebroken.. NIEUWE TONY’S CHOCOLONELY!

tonys-limited

Ieder jaar komen er drie limited editions uit van de heerlijkste chocolade die wij ooit hebben gegeten. Het merk Tony’s Chocolonely staat bij velen al bekend om de chocolade met de aparte smaakjes. Er zijn weer drie nieuwe varianten! Ieder jaar blijft de populairste limited edtition in het assortiment, wij zijn nu al benieuwd welke dat dit jaar gaat worden. Eerst gaan we jullie vertellen en laten zien wat de limited editions van dit jaar zijn én we vertellen natuurlijk hoe ze smaken!

 

Poster Limited A4

melk-cola

Melk Cola

Cola? Ja! Wij keken ook even vreemd toen we deze combinatie hoorde. Er werd prik beloofd waardoor wij direct al aan het hopen waren op knetters. Want wij houden van knetter! En ja hoor! Er zit knetter in deze reep, wij zijn gelukkig. De melkchocolade is zoals we gewend zijn van Tony’s: heerlijk! De cola is wel een dingetje. Wanneer je gewoon kauwt op een stuk Tony’s Chocolonely Melk Cola proef je geen tot weinig cola. Maar… Hij is er wel! Wanneer je de chocolade laat smelten op je tong, hou je naast knetters ook colaparels over. Wanneer je deze dan doorbijt proef je duidelijk cola smaak. Jammer is wel dat je dit niet proeft wanneer je je stukje Tony opsabbelt. De smaak van de chocolade is dan veel overheersender dan de cola. Het is het waard om langer van je Tony te genieten door ieder stukje op te sabbelen. Deze is bij ons goedgekeurd, met name door de knetters!

Wat Tony’s zegt over deze reep:

Knettergek: cola in de heerlijke Tony’s melkchocolade met een verrassend beetje prik. Burps… – gemaakt met onze eigen traceerbare cacaoboter. En dat is heel bijzonder. Want nu hebben we alle ingrediënten voor ons recept voor slaafvrije cacao.

melk

Ingredienten (via de webshop):
Suiker*, volle melkpoeder, cacaoboter*, cacaomassa*, colaparels 5% (suiker, gekarameliseerde suiker, glucosestroop, natuurlijk aroma, zonnebloemolie, glansmiddel: bijenwas), knettersuiker 2,2% (suiker, moutstroop, lactose, koolzuurgas) emulgator: sojalecithine *Fairtrade

Voedingswaarde per 100 gram (via de webshop)

Energie 2235 kJ / 534 kcal
Vetten 30,8 g
Waarvan verzadigd vet 18,6 g
Koolhydraten 55,2 g
Waarvan suikers 54 g
Eiwitten 7,1 g
Zout 0,20 g

cola-melk

 

 

wit-wortel-walnoot

Wit Wortel Walnoot

Eindelijk! Een witte reep! Dat was lang geleden maar hij is er. En niet zomaar een witte reep. Wit Wortel Walnoot, dat klinkt niet alleen lekker, dat is het ook. Het smaakt als een carrotcake, en we love it. Van onze moeder had deze combinatie in een melkreep gemoeten, dan was het volgens haar de beste chocoladereep ooit gemaakt. Wij vertelde haar dat dit dan niet meer zo naar carrotcake zou smaken als dat hij nu doet, de witte chocolade doet namelijk denken aan de icing van de taart. De wortel en de walnoot zijn goed aanwezig in de reep, de wortel blijft ook nog even aanwezig tussen je kiezen na het opsmikkelen van je stukje chocolade. Wij vinden de witte chocolade van Tony’s ook echt heel lekker en vinden dat er ook een basic witte reep in het assortiment moet komen, naast deze dan want dit is ook een blijvertje!

Wat Tony’s zegt over Wit Wortel Walnoot:

Alsof je je tanden in een carrot cake met een dikke laag icing zet; kruidig en zoet en ‘t smaakt naar nog veel meer. Hij is gemaakt met onze eigen traceerbare cacaoboter. En dat is heel bijzonder. Want nu hebben we alle ingrediënten voor ons recept voor slaafvrije cacao.

wit

Ingrediënten (via webshop):

Suiker, cacaoboter*, volle melkpoeder, walnoot 5,6%, wortel 2,2%, kardemonpoeder 0,11%, kaneelpoeder 0,06%, emulgator:sojalecithine * Fairtrade

Voedingswaarde per 100 gram (via webshop):

Energie 2380 kJ / 569 kcal
Vetten 36,9 g
Waarvan verzadigd vet 20,4 g
Koolhydraten 52,1 g
Waarvan suikers 51,2 g
Eiwitten 6,8 g
Zout 0,20 g

wit-wortel

 

 

puur-gember-citroen

Puur Gember Citroen

Last but not least: Puur Gember Citroen. Nou hebben wij beide niet echt de voorkeur voor pure chocolade, vooral Tessa niet, maar deze reep is wel heel lekker! Ook onze broer en moeder gaven aan deze reep echt heeeeeerlijk te vinden. Je proeft zowel de gember als de citroen heel goed terug en deze combinatie met de goede pure chocolade van Tony’s maakt deze reep fantastisch.  De reep is 51% puur.

Wat Tony’s zegt over Puur Gember Citroen:

Dit jaar presenteren we naast deze puur gember citroen smaakexplosie (die spicy en fris tegelijk is) ook een witte Limited Edition. De gember met ’t zuurtje van de citroen heeft ‘n verrassende kick. Hij prikkelt je tong en smaakt… njom njom njom.

puur

Ingrediënten (via de webshop):

Cacaomassa*, suiker*, cacaoboter*, gember 2,8% (appelpureeconcentraat, suiker, tapiocazetmeel, gemberpuree 5%), citroen crunch 2,2% (glucosestroop, citroensapconcentraat, abrikoos, suiker, gemodificeerd aardappelzetmeel, verdikkingsmiddel: natriumalginaat) emulgator: sojalecithine *Fairtrade

Voedingswaarde per 100 gram (via de webshop):

Energie 2188 kJ / 523 kcal
Vetten 31,3 g
Waarvan verzadigd vet 18,7 g
Koolhydraten 50,0 g
Waarvan suikers 46,8 g
Eiwitten 5,1 g
Zout 0,01 g

puur-gember

 

 

Wij vinden alle repen heerlijk! Het is zo leuk om ieder jaar weer af te wachten wat voor spectaculaire smaakcombinaties het team van Tony’s Chocolonely weer heeft bedacht. Wij zijn blij. Knetters! We blijven voorlopig nog even fan van deze heerlijke chocolade!

Wij kochten onze repen bij Marqt Den Haag, daar zijn ze altijd snel te koop. In de loop van de week kun je de repen ook kopen bij onder andere Bijenkorf, Wereldwinkels en Jamin.

En wat mag dat kosten? Ja deze heerlijke repen zijn helaas niet goedkoop. Met het kopen van Tony’s Chocolonely help je mee aan de missie 100% slaafvrije chocolade én steun je de cacaoboeren die er voor hebben gezorgd dat jij je tanden in dit stuk chocolade kunt zetten. De repen kosten €3,19 per stuk.

Je kunt de repen ook kopen op de webshop van Tony’s: http://webshop.tonyschocolonely.com/limitededitions. Je kunt kiezen om één reep in je mandje te leggen, of direct 15 repen. Goed voor de lijn..

Kado doosje Limiteds 3x180 gram,  1 stuk

En helemaal leuk is dit kado doosje! In dit doosje zitten alledrie de repen verpakt. Heel leuk om cadeau te doen aan iemand (of jezelf). Je vind het cadeaudoosje op de website en de prijs is €9,57.

 

Wij zijn weer helemaal in de wolken met deze heerlijke chocoladerepen.

Heb jij ze al geproefd? Welke is je favoriet?

 

Liefs, Tessa en Nancy

5 gedachten over “FOOD| Tony’s Chocolonely limited editions 2016! PUUR GEMBER CITROEN | MELK COLA | WIT WORTEL WALNOOT

  1. Ik ben niet zo’n puur persoon, maar wauw de andere twee smaken klinken fantastisch. Ik weet nu wel de gebruiksaanwijzing van Melk Cola, hij lijkt mij heerlijk als cola verslaafde. Daarnaast ben ik ook echt DOL op carrot cake, deze twee MOET ik echt proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *