Reizen | Twinnies on tour met SRPRS.me naar PRAAG

Daar zijn we weer! We lieten jullie eerder al weten dat we met SRPRS.me een stedentripje hadden geboekt en inmiddels zijn we weer op Nederlandse bodem. Srprs bracht ons naar Praag en vandaag delen we wat kiekjes van onze leuke trip.

Donderdag 11 augustus moesten wij rond 8.00 op Schiphol zijn en wegens de extra controles waren wij daar natuurlijk al om 7.30. Ons avontuur was begonnen!

Screenshot_20160815-143154

We gingen de vertrekhal in en zochten en plekje om onze kraskaart open te krassen. Na het invoeren van de code kwam onze bestemming tevoorschijn: PRAAG! Beide blij met deze bestemming gingen we maar eens kijken of we wel de goede vertrekhal in waren gerend en zochten we naar de goede gate.

Op schiphol hebben we nog wat gewinkeld, Pokémon gevangen en natuurlijk snel wat informatie over Praag opgezocht. Want we wisten niets over Praag! We zochten op hoe het openbaar vervoer werkte zodat we in ieder geval vanaf het vliegveld bij ons hotel aankwamen en we kwamen erachter dat ze in Tsjechië niet aan de euro doen.

IMG-20160811-WA0007
Vertraging…

Uiteindelijk vlogen we, helaas met een uur vertraging, richting Praag. Daar aangekomen kochten we tickets voor het openbaar vervoer op het station. Er waren veel verschillende tickets verkrijgbaar, van 30 minuten reizen tot 72 uur reizen. Wij kochten beide een ticket voor 72 en een ticket voor 24 uur. Voor het ticket van 72 uur betaalden we omgerekend zo’n 11 euro. Helemaal niet duur dus! Met zo’n ticket kun je heel de stad door reizen met metro, tram én bus.

Screenshot_20160815-143143

We verbleven in Hotel Mucha en het hotel hadden we gelukkig snel gevonden. Het was slechts 2 minuten lopen naar metrostation Florenc waar naast metro’s ook trams stopten. Ideaal! We besloten de eerste dag lekker richting het centrum te gaan lopen en wat rond te dwalen in de straten van Praag.

Wat een prachtige stad! Alle gebouwen zijn zo mooi en Praag is ook echt een schone stad. Na een klein stukje wandelen liepen we even een winkelcentrum in en wat zagen we daar…. SEPHORA! Tessa ging bijna rennen haha! Sinds Sephora weg is uit Nederland (nog steeds een zwarte dag in ons leven) had Tessa geen Sephora meer gezien. We winkelden wat en hebben nog wat rondgewandeld in de stad. We sloten de dag af met sushi en hebben nog wat gerelaxed op onze hotelkamer.

20160811_163019 20160811_180833 20160811_173948

Vrijdag, dag 2, was het qua weer de minste dag. Het was heel bewolkt en er viel wat regen. We besloten deze dag wandelend en winkelend in de stad door te brengen. ‘S avonds gingen we richting Hard Rock om daar te eten en cocktails te drinken. We gingen beide voor de vegetarische burger en jeetje, de lekkerste die we beide ooit ophebben! Als toetje aten we samen een hééééérlijke brownie en we dronken nog een lekkere cocktail.

Zaterdag gingen we naar de dierentuin! We kregen als tip om naar de dierentuin te gaan en ook op internet zagen we veel positiefs over Zoo Praha. Zaterdag was het lekker weer en we hadden er zin in! Ook met het openbaar vervoer gingen we richting de Zoo, wat prima te doen was. De entree was omgerekend zo’n 8 euro per persoon dus dat is echt cheap in vergelijking met een dagje Artis. Het dierentuin was groot, mooi en schoon. Er was zelfs een stoeltjeslift in de dierentuin waarmee je een berg op ging waar de dierentuin gewoon verder ging. Zo leuk! We vonden de dierentuin wel een beetje onoverzichtelijk, misschien mede door de verschillende hoogtes. We hebben de giraffe uiteindelijk niet eens gezien haha. Het was een geslaagde dag en we vinden dierentuinen altijd leuk 😀

20160812_15141820160813_122158

Zaterdagavond besloten we lekker Italiaans te eten. Praag komt om in de Pizzaria’s. Mocht je je trouwens afvragen waarom de twinnies niet voor Tsjechisch eten zijn gegaan.. Alles is vlees en bier. Wij eten geen vlees en drinken geen bier. Wij hebben onszelf gewoon verwend met sushi, burgers en pizza en daar worden we blij van. Na ons maaltje bij Giovanni’s zijn we weer richting HardRock gegaan voor het browniedessert maar helaas.. Er was geen tafel vrij! We hebben derest van de avond aan de bar gezeten onder het genot van heerlijke cocktails! Nancy heeft ter plekke besloten vanaf nu glazen van Hard Rock cafe’s te gaan sparen, super leuk! De eerste is dus binnen.

20160813_223023 20160812_212632

Zondag was alweer onze laatste dag, wat gaat het toch snel! Na het uitchecken zijn we met de metro richting een deel van de stad gegaan waar we nog niet waren geweest. We gingen met de kabelbaan naar Petriv, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Bovenop was een prachtige tuin en halverwege een restaurantje waar je met een prachtig uitzicht wat kon eten. Helaas voor ons vrijwel niks vegetarisch op de kaart maar we hebben gelukkig wel iets kunnen eten.

IMG-20160814-WA0002IMG-20160815-WA0015

We wandelden nog wat rond en gingen over de toeristische Charles Bridge terug. Daar moesten natuurlijk wat toeristische selfies gemaakt worden haha! We dronken nog een cocktail in het centrum en gingen langzaam weer richting ons hotel. Daar dronken we ook nog een cocktail (haha) en we pakten onze koffers om naar het vliegveld te gaan.

IMG-20160812-WA0003 (1) 20160812_151843

Om 20.45 vlogen we weer terug naar Nederland en rond middernacht lagen we beide weer in ons eigen bedje.

Praag was geweldig! Het is een super mooie stad waar je lekker doorheen kunt dwalen terwijl je omringt bent door prachtige gebouwen.

20160814_134448

Bedankt Sprs.me dat we naar deze mooie bestemming mochten gaan! En onze volgende Srprs trip gaat zeker komen. We hebben er nu al zin in.

 

— de shoplog komt later deze week! —

 

Liefs, Tessa&Nancy

5 gedachten over “Reizen | Twinnies on tour met SRPRS.me naar PRAAG

  1. Heel erg leuk om te lezen. Ik moet bekennen dat ik nooit heb gedacht om eens naar Praag te gaan, maar door dit artikeltje heb ik zin om direct er heen te gaan hihi. Het voelt direct alsof je aan de andere kant van de wereld bent als je geen euro’s hebt. Ik ga mij eens verdiepen in SRPRS, het lijkt mij zo leuk! Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad.

  2. Oh wat leuk om dit zo te lezen! Klinkt als een leuke ‘weekendje weg’ optie om te doen met srprs.me! We hadden het er laatst over om misschien eens Praag te doen, maar die Zoo klinkt al een grote plus om te gaan! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *