Popin Cookin | DIY Bento box

Yay ik had nog twee diy Candy kits over van de bestelling van Mostcutest.nl! We hebben de Bento box gemaakt, een Japans lunchsetje. Tessa en ik hebben er zin in, jullie ook?

Dit is volgens mij de meest uitgebreide diy kit die ik ooit heb gemaakt. Toen ik het doosje opende zag ik gelijk heel veel verschillende soorten zakjes. Ik dacht gelijk o dit word leuk, en dat was het ook echt weer. Wij vinden dit echt fun om te doen. Net als de vorige keren zetten we het Youtube filmpje aan van Mostcutest en deden we de mevrouw gewoon na. Ook op de achterkant van de verpakking staat met tekeningentjes hoe je de kit maakt. Het is best makkelijk en je hoeft er geen Japans voor te spreken.

IMG_2339

We gingen ei maken met het gele zakje, inktvis met rood en met groen maakte we broccoli. En we maakte heel veel rijst, rijst voor de panda en rijst voor het drie hoekje. Ook kleine bruine balletjes die eigenlijk op een stokje moesten maar dat hebben wij niet gedaan. Het is heel makkelijk om deze zakjes om te toveren tot eerder genoemde. Het poeder uit de zakjes moet in één van de vakjes en daarbij moet een klein beetje water. Roeren en klaar! Het is makkelijk en ziet er echt leuk uit, alles ruikt ook weer anders.

IMG_2343

We waren net twee kleine kinderen toen we dit aan het maken waren. Wat een lol. We hadden het bar naar onze zin. Poeder in een vakje, water erbij en roeren. Tussendoor een foto’tje schieten. . En toen werd het tijd om de panda te maken, de panda een gezicht te geven en natuurlijk de oortjes zwart te maken. Ik heb zelf de oortjes twee keer door het zwart gehaald om te zorgen dat het goed zwart werd.

IMG_2335

Toen gingen we het bordje opmaken. We wilde het eerst in een bakje doen die je kan vouwen van de verpakking, maar dat lukte niet echt dus gingen voor een klein bordje. Alles leuk neer leggen en het proberen om het er mooi uit te laten zien is niet echt gelukt haha.

IMG_2352

Toen we gingen proeven deelden we alles precies door twee zodat we beide genoeg hadden om te proeven. Tja. Eerlijk is eerlijk, voor de smaak hoef je het niet te doen. De kits zijn niet vies maar echt lekker vinden wij deze snoep ook niet echt. We hebben alles wel gewoon opgesnoept en opgegeten en we hadden veel plezier.

 

 

 

De Popin Cookin Bento box kocht ik op Mostcutets.nl ik betaalde er €6,25 voor. Een prima prijsje als je gaat dat alles uit Japan komt en ze het moeten importeren. Ik heb nu nog één set over en dat is de verjaardag taart set. Deze gaan we ook snel maken en ook daar gaan we weer iets over schrijven.

X Nancy

2 gedachten over “Popin Cookin | DIY Bento box

  1. Oh de panda is goed gelukt! Ik heb deze set zelf nog nooit gemaakt maar ik weet dat die Panda-face een tricky business is uit dit setje.

    Ik heb van de week de Tayaki Odango gemaakt (http://www.mostcutest.nl/a-41906215/popin-cookin/popin-cookin-taiyaki-odango-wagashi/) Meiden! die moeten jullie eens maken! Choco! Er zit mega veel choco in! En het viskoekje is een fij klein zacht cake’je + choco er tussen, ohhhh en ik ben zelf erg fan van die ‘gekke’ rijst die je vaak moet maken dus woah ik heb een new favourite diy candy kit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *