Food | Johnny Doodle chocolade

Een tijdje geleden hebben we Johnny Doodle fudge geproefd, vandaag is het tijd voor de chocolade! En wij houden van chocolade!

Als échte Tony’s Chocolonely fangirls voelt het een beetje alsof we vreemd gaan met het eten van deze chocolade. Toch doen we het! We houden van chocolade en zijn onwijs benieuwd naar de verschillende repen van Johnny Doodle met hele leuke smaken! Zou het net zo lekker zijn als de repen van Tony’s? Wij zijn benieuwd.

Johnny Doodle chocoladerepen

Johnny Doodle is een Nederlands merk, het komt uit Rotterdam. Leuk! Johnny heeft een eigen cacao cooperatie in Ghana, waar bonen gekocht worden die nog aan de bomen groeien. Daarnaast zorgt Johnny Doodle voor wat extra’s voor de cacaoboeren denk aan medische voorzieningen en onderwijs. TOP!! Per reep gaat tien cent naar de cooperatie, zo weet je dat je direct een goed doel steunt terwijl je chocolade eet. Wat top.

Op internet vinden we dat er maarliefst acht verschillende Johnny Doodle repen verkrijgbaar zijn. Helaas hebben wij er maar vier gevonden maar wie weet komen we de andere repen nog een keer tegen. Dit zijn de repen die Johnny Doodle heeft: White Strawberry Merengue, Dark Nougat Cardamon, Milk Amaretti, White Speculoos, 72% Dark, Milk Fudge&Brownie, Dark Salty Fudge en Milk Chocolate. Wij gaan jullie de repen die wij hebben vandaag laten zien.

Johnny Doodle

 

 

White Strawberry Merengue

Johnny Doodle White Strawberry Merengue

Volgens Johnny Doodle:
Johnny Doodle White Strawberry Merengue is romige witte chocolade met heerlijke stukjes geconfijte aardbei en kleine eiwitschuimpjes. Voor de liefhebber van crunchy en zoet.

Johnny Doodle White Strawberry Merengue zoom

Wij zijn liefhebbers van crunchy en zoet! Ook van witte chocolade zijn we allebei niet vies. Deze reep vonden we heel lekker! De aarbeien zijn gesuikerd en gedroogd en zitten in kleine blokjes in de reep. De blokjes zijn niet heel klein, Nancy vind ze zelfs iets te groot. De merengue geeft de reep echt wat extra’s: een lekkere crunch. Wel is goed te zien dat de hoeveelheid merengue en aardbei niet heel goed verdeeld is over de reep, de ene helft heeft veel meer dan de andere helft. Deze is goedgekeurd!

 

 

Milk Fudge & Brownie

Johnny Doodle Milk Brownie Fudge

Volgens Johnny Doodle:
Johnny DoodleJohnny Doodle Milk Fudge&Brownie is romige melkchocolade met heerlijke fudge/karamel en brownie chunks. Een perfecte combinatie qua smaak en textuur.

Johnny Doodle Milk Fudge Brownie

De melkchocolade is heel lekker. Goede romige chocolade. De fudge is heerlijk en wat zacht, de stukjes brownie zorgen voor een extra beetje chocolade in deze reep. Er zitten ook veel stukjes brownie én fudge op de reep! Heel lekker.

 

 

Dark Salty Fudge

Johnny Doodle Dark Salty Fudge

Volgens Johnny Doodle:
Johnny Doodle Dark Salto Fudge is pure chocolade met 52% cacao en kleine salty fudge chunks. Een verassend goede combinatie.

Johnny Doodle Dark Salty Fudge zoom

Goede pure chocolade, al hebben wij beiden niet echt de voorkeur voor pure chocolade. Nancy gaat het wel steeds meer waarderen en eet het ook steeds vaker, maar als de keuze er is dan gaat ze toch voor melkchocolade. Tessa is mindere fan van pure chocolade, ze proeft het allemaal wel en proeft ook wel of het goede pure chocolade is maar echt lekker.. Nee. Maar oké, deze reep. Wij hebben niet het idee dat de stukjes fudge in deze reep anders zijn als in de reep met fudge en brownie. Niet extra zout ofzo. De fudge doet wel echt wat met de reep, het geeft echt een lekker extratje. De restjes van deze reep (na onze proefsessie was er nog over) geven we aan onze moeder, die wél echt gek is op pure chocolade.

 

 

Dark Granola&Cranberry

Johnny Doodle Dark Granola Cranberry

Deze staat niet op de website van Johnny Doodle, maar na even zoeken kom ik er via de Facebookpagina achter dat er tien repen zijn! Er zijn twee nieuwe bijgekomen in mei en dit is daar dus eentje van.

Johnny Doodle dark granola cranberry zoom

Weer een pure reep, jammer haha! Ook in deze reep proef je gewoon dat de chocolade goede chocolade is. De granola is best aanwezig, er zitten grote vlokken over vrijwel de gehele bodem van de reep. Nancy is er niet zo dol op. De cranberry is niet heel aanwezig, zeker in vergelijking met de granola. De granola is qua smaak ook meer aanwezig als de cranberry. Toch zorgen ze beide dat deze reep uniek is. Mam, heb je trek?

Johnny Doodle chocolade

Dat waren ze! De vier van de tien repen die wij hebben geproefd. Stuk voor stuk goede chocolade repen! Nancy’s favorieten zijn de repen met fudge, zowel de melk als de pure variant. Tessa smikkelt de witte reep met aardbei en merengue lekker op en de melkchocoladereep staat op de tweede plek.

We willen zeker de andere repen van Johnny Doodle ook nog proeven. Het leuke aan zulke repen is dat het een hele leuke smaaksensatie word in je mond door de leuke combinaties. De repen van Johnny Doodle zijn echt heel leuk. Ook omdat het er allemaal zo leuk uitziet doordat het op de onderkant zit en niet door de reep heen zit verdeeld.

Als we het vergelijken met Tony’s Chocolonely vinden we deze repen “leuker” omdat de extra ingredienten over de onderkant verspreid zitten en dit er gewoon leuker uitziet. Het is leuk dat het weer hele andere soort repen en combinaties zijn. Wel vinden we allebei de chocolade van Tony’s Chocolonely lekkerder, maar deze zijn ook zeker niet slecht! Johnny Doodle is ook best een stuk goedkoper dan Tony’s Chocolonely.

 

 

Dat word tijdens een dubbeldate gezellig kwartetten met Johnny en Tony 😉

Een gedachte over “Food | Johnny Doodle chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *