FOOD | Zelf fruitijsjes maken

Zoals jullie misschien hebben gelezen zijn mijn keelamandelen er een klein maandje geleden uitgehaald. En zo’n operatie vraagt om veel ijsjes. Ik besloot zelf ijsjes te maken en vertel jullie vandaag hoe en wat!

Ik kocht veel vers fruit, hoe verser je fruit hoe lekkerder je ijs. Ik heb heel veel combinaties gemaakt en ik laat jullie vandaag wat verschillende combinaties zien.

IMG_1089

Natuurlijk heb je ijsvormpjes nodig. Ik heb verschillende vormen, soorten en maten gebruikt. De langwerpige -Calippo- vormen komen bij de Ikea vandaan. De hele groene zijn van Hema en de vormpjes met pastelkleurtjes zijn van Xenos.

 

Wat heb ik allemaal gebruikt:

IMG_1093

– Vers fruit, ik ging voor: banaan, aardbei, mango, peer, kiwi, sinaasappel, frambozen en blauwe bessen

– kokoswater

– limoensap

– citroensap

– honing

– en water uit de kraan 🙂

 

Ik heb veel gegoogeld en zo ideetjes opgedaan voor de verschillende combinaties die ik kon maken. Daarnaast heb ik zelf het een en ander verzonnen!

IMG_1101

Ik heb alles een beetje op gevoel gedaan qua hoeveelheden en ik ga jullie vertellen wat voor combinaties ik heb gebruikt voor het maken van de ijsjes.

IMG_1108

1. Halve banaan, 10 blauwe bessen, kwart mango en een scheutje kokoswater

2. 10 aardbeitjes en kokoswater

3. Kwart mango met een flinke scheut kokoswater

4. 4 frambozen, 6 blauwe besjes, 3 aardbeitjes en water

5. Kwart banaan, 5 aardbeitjes en de sap van een kwart sinaasappel

6. Halve kiwi gold, water en een flinke kneep honing

7. Halve peer, limoensap en honing

8. Halve peer, 6 kleine aardbeien, klein beetje citroensap en klein beetje limoensap

9. 10 kleine aardbeien, klein beetje limoensap en een kneep honing

10. Halve kiwi, water, honing, kwart banaan

11. Kwart banaan, 2 partjes sinaasappel en 5 kleine aardbeien

12. Halve mango met kokoswater

13. Aardbei, banaan, mango, sinaasappelsap

 

Zoals je ziet, veel verschillende en je kunt echt alle kanten op!

Nummer 7; het ijsje met peer, limoensap en honing vond ik best lekker. Alleen de peer proefde ik eigenlijk vrijwel niet terug. Misschien omdat de peer ook nog niet helemaal rijp was.

IMG_1112

Hoe ik de ijsjes heb gemaakt is eigenlijk simpel. Ik heb alles in de blender gedaan, en vervolgens in het vormpje gegoten! Als ik nog iets over had dan dronk ik dat gewoon even op haha, als een smoothie.

Bij sommige heb ik nog een plakje fruit aan de zijkant “geplakt”, dat ziet er dan super leuk uit als het ijsje klaar is! Hoe leuk en kleurrijk zien al deze mengseltjes er uit! Ik besloot veel verschillende te maken maar je kan natuurlijk ook gewoon 1 soort maken, dat is wel een stuk makkelijker en sneller haha.

IMG_1110

Hier wat foto’s van wat ijsjes:

20160602_140522

20160602_140544

20160606_153715

20160608_150442

20160608_150533

Ze zijn zo leuk kleurrijk geworden! En ze zijn allemaal lekker! Sommige vond ik net niet zoet genoeg, maar dat is ook een kwestie van smaak. Ik ga in de zomer zeker vaker zelf fruitijsjes maken. Het is makkelijk, snel en lekker. Je kan varieren en gebruiken wat je zelf lekker vind. Ook wanneer je bijvoorbeeld nog veel fruit hebt liggen wat je niet meer op gaat krijgen is het heel handig om het in de blender te doen en hoppakee in de vriezer!

 

Maak jij wel eens zelf ijsjes?

3 gedachten over “FOOD | Zelf fruitijsjes maken

    1. Ja ze zijn ook heel lekker! Ja het is goed gegaan maar is wel tegen gevallen, vooral de eerste week was geen feestje. Maar inmiddels voel ik me weer goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *