Etos |Shower scrub

Tijdens de €12,50 challenge van vorige maand kocht ik deze Shower scrub van de Etos. Vandaag vertel ik je er meer over. Want wie houd er nu niet van scrubs?

Etos heeft een tijdje geleden een nieuw assortiment geïntroduceerd in de winkels, waar onder andere deze Shower Scrub deel van uitmaakt. Een goede en goedkope scrub voor onder de douche, super makkelijk in gebruik en vrij zuinig in gebruik. Ook heeft de gehele lijn een mooie nieuwe verpakking gekregen. Maar over te verpakking van de scrub ben ik zelf niet heel erg over te spreken. Ik vind dat het de opening van de tube net iets te klein is waardoor je vrij hard moet knijpen in de verpakking tot dat je genoeg scrub heb voor je gehele lichaam. De geur van de scrub is trouwens een lekkere zachte geur, geen hele zware geparfumeerde scrub maar gewoon een lekker fijn geurtje.

IMG_0744

Dit is wat Etos er zelf over zegt:

Deze Douche Scrub bevat natuurlijke scrubdeeltjes die de huid op milde wijze exfoliëren en de microcirculatie heractiveren zodat je huid weer gaat stralen. Geschikt voor dagelijks gebruik. Zonder plasticdeeltjes!

Het feit dat er geen plastic deeltjes in de scrub zitten vond ik direct een goed reden om hem te kopen. Een stuk beter voor het milieu, de plastic deeltjes komen vaak in zee terecht en dieren kunnen hier heel ziek van raken of zelfs dood gaan. Er word steeds meer bekend over al het plastic in de zee en daarom gaan gelukkig steeds meer merken over op alternatieve scrubdeeltjes. Gelukkig!

IMG_0753

De verpakking van de scrub is wel van plastic maar dat recyclen we gewoon. In de verpakking zit 200ml, wat uit mijn hoofd een vrij standaard maat voor een douche scrub in een knijp tube is. Het plastic van de verpakking is vrij zacht waardoor je alles goed uit de verpakking kan knijpen, je gooit zo dus vrijwel geen product weg. Je kunt tubes ook altijd nog goed doormidden knippen om echt alles uit je verpakking te halen. Zoals ik hierboven al zei vind ik de opening net iets te klein, ik moet nu best even hard knijpen om voldoende product te krijgen om mijn gehele lichaam te scrubben. Verder is de verpakking top.

IMG_0758 IMG_0760

De scrubdeeltjes voel je zeker, maar van mij hadden er meer in gemogen en ze hadden groter mogen zijn. Voor mijn lichaam vind ik een wat grovere scrub namelijk altijd veel fijner. Ben jij meer van een fijne zachte scrub dan is dit zeker een aanrader. Ik maak hem gewoon lekker op maar zal geen nieuwe kopen, daar vind ik hem niet grof genoeg voor.

 

IMG_0751

Deze shower scrub is te koop bij Etos en voor deze tube van 200ml betaal je €2,99.

 

 

Weet jij nog een goede grovere scrub voor onder de douche? Laat het me even weten bij de comments, ik ben altijd op zoek naar nieuwe scrubs.

X Nancy

 

 

Een gedachte over “Etos |Shower scrub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *