Persoonlijk| Waar was ik? & afgestudeerd!

Misschien hebben jullie het gemerkt, misschien ook niet. Maar ik was een beetje afwezig de afgelopen tijd. Ik vertel jullie waarom dat was!

In september startte ik aan mijn laatste studiejaar Huidtherapie, niet wetende dat ik deze nu al afgerond zou hebben. Vooral de afgelopen paar maanden merkte ik dat ik weinig tijd had om te bloggen en om mijn Instagrampagina te voorzien van leuke foto’s. Dit vond ik erg jammer en daardoor zat ik ieder vrij uurtje dat ik had al snel te werken aan de blog en artikelen van Nancy na te kijken. Want gelukkig hebben we Nancy, die wél heel veel heeft geblogd de afgelopen maanden. Daardoor zijn er gewoon rond de vijf artikelen per week online gekomen!

Wat heb ik dan gedaan dat ik zo druk was? Zoals ik zei was ik bezig met mijn laatste studiejaar, die vooral bestond uit veel stage. In november en december heb ik stage gelopen in Haarlem, het was onwijs leuk maar niet echt naast de deur. Ik moest zo’n 1,5 tot 2 uur heen én vervolgens weer terug reizen per dag. Dat bovenop een gewone werkdag van 8 uur zorgde voor lange dagen. Daarnaast heb ik gewoon nog mijn baantjes waar ook de nodige uren ingestoken worden. Last but not least, scriptie.

Ergens halverwege oktober ben ik begonnen met mijn afstudeerscriptie. Ik ben begonnen om parttime aan mijn scriptie te werken, eerst naast een minor en daarna naast de stage in Haarlem. Na de stage in Haarlem ben ik januari en februari vol op bezig geweest met mijn afstudeerscriptie. Op woensdag 2 maart leverde ik mijn levenswerk (zo voelt dat echt) in en vol spanning was het wachten tot ik op 1 april mijn cijfer kreeg (een 7!). Waar ik was op 1 april? Op mijn stage in Rotterdam. Want die kwam er ook nog.

IMG_1077

Bij mijn stage in Rotterdam ben ik halverwege februari begonnen met alleen de vrijdagen, na het inleveren van mijn scriptie ben ik daar in principe vijf dagen per week aan de slag gegaan. Naast deze stage was ik nog steeds aan het werk en moesten er nog meer dingen voor school worden gedaan als het maken van een portfolio en het verdedigen van mijn scriptie. Na de eerste weken fulltime stage was ik echt op. Ik was alleen maar bezig en was blij als ik een nacht van 8 uur slaap kon maken. Ik twijfelde om aan te geven dat ik minder stage wilde gaan lopen maar met het oog op de feestdagen die kwamen (dus extra vrije dagen), en nog dagen waarop ik naar school moest besloot ik dat niet te doen. Ik kreeg mooie cijfers terug die me ook een boost gaven om door te gaan. Uiteindelijk heb ik het afgerond en kan ik nu BIJKOMEN.

Want….

IK BEN AFGESTUDEEEERD!

Mijn diploma krijg ik pas in juli maar alle studiepunten zijn binnen dus ik kan ademhalen. Er valt een blok van je schouders en tegelijkertijd is het ook weer spannend. Klaar met de studententijd, nu solliciteren en op naar het werkleven. Ik ben tijdens de drukke periode ook nog bezig geweest om een pandje te huren voor mijn eigen praktijk maar dat heb ik laten gaan. Ik ga lekker solliciteren en ik hoop dat ik een hele leuke baan kan vinden waar ik mijzelf nog veel kan ontwikkelen en waar ik veel ervaring op kan doen. Eerst mag ik morgen nog even onder het mes, m’n keelamandelen eruit laten halen. Daar zal ik nog wel even van bij moeten komen. Verder heb ik helemaal zin om weer volop te gaan bloggen en de kwaliteit van de blog omhoog te spijkeren.

 

 

Jullie zijn weer op de hoogte!

Liefs, Tessa

7 gedachten over “Persoonlijk| Waar was ik? & afgestudeerd!

  1. Jeeeeejh nu eerst lekker niks doen (zeker na de operatie, hihi) en eventjes jezelf weer bij elkaar rapen.
    Ik herken veel van je verhaal van mijn laatste anderhalf/twee jaar van de kunstacademie. Vooral die verdomde reistijden slopen je!

    Succes met de operatie en ik spreek je eerdaags voor een afspraak! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *