Popin Cookin | DIY Candykit Ice cream

Het werd wel weer eens tijd om weer een DIY candy kit te maken. De beurt was aan de softijsjes kit. Ben je benieuwd of het op softijs lijkt en of het lekker is?

IMG_0533

IMG_0546

Dit keer hebben we de Popin cookin ice cream set gemaakt. De set is vrij makkelijk en super leuk om te maken. Leuk om bijvoorbeeld te maken met kinderen in hun vakantie of op zondagmiddag. Ook voor een “volwassen”vriendinnenavond zijn deze setjes super leuk.

Wanneer je de doos opent zie je het volgende: een wit bakje waarin je alles kunt mengen, twee zakjes, een ijsbakje, een ijshoorntje en een ijswafeltje.

IMG_0549

Je begint heel makkelijk en eigenlijk begint hij net zoals elke andere set. Je start namelijk met water toevoegen tot de rand in het bakje. Vervolgens voeg je de zakjes poeder toe aan een badje water en roer je dit goed door. Er komt je een zoete lucht tegemoet al wanneer je het zakje met poeder opent. Dit worden twee softijs smaken, wij gokken aardbei en vanille.

IMG_0552

Als allebei de bakjes goed geroerd zijn dan kun je het in het spuitzakje doen. De substantie is een beetje als dik softijs. Je moet proberen het roze spul aan de ene kant van je spuitzak te krijgen en het witte aan de andere kant. Probeer ze echt goed naast elkaar te houden dan krijg je het mooiste resultaat. Wij hebben op aanraden van de Youtube video, eerst wat kleine stukjes van de wafel in het langwerpige ijsbakje gedaan.

Dan begint het leukste van alles, je kunt gaan beginnen met opspuiten van het ijs. Wij begonnen met het ijsbakje, probeer voorzichtig er iets moois van te maken. Na het bakje hebben wij het hoorntje gevuld en als laatste hebben we van de losse wafel stukjes gemaakt en er een taart van gecreerd. Na dat al het ijs was verdeeld (en opgegeten) was het tijd om te versieren met de goodies.

IMG_0556

Ik moet zeggen dat ik ze er best leuk uit vind zien, dat hebben de twinnies toch weer even leuk gedaan haha. Wat wel een beetje jammer was is dat de stukjes hagelslag en de hartjes niet echt bleven plakken aan de ijssubstantie. Je moest ze er echt een soort van induwen.

En toen was het tijd om te proeven! Het smaakt een beetje raar, ergens heeft het echt iets weg van softijs. Gek, aangezien het niet koud is en de structuur ook volledig anders is. Ik vond ze wel lekker. Tessa was iets minder enthousiast, ze vond ze niet heel lekker maar wel oké.

IMG_0566

Wij vonden de ice cream set echt leuk om te maken en leuk om te proeven. Binnenkort maken we weer een andere set en vertellen we je er ook weer over 🙂

 

X Nancy

Een gedachte over “Popin Cookin | DIY Candykit Ice cream

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *