Dr. Organic | Tea Tree Blemish Stick

Last van puistjes? En op zoek naar een natuurlijk product? Ik testte de Dr. Organic Tea Tree Blemish stick uit.

Laatst had ik echt weer een uitbraak aan kleine puistjes, ze zaten echt overal. Ik huppelde naar de Tuinen opzoek naar een pure tea trea olie. Deze bleek helaas uitverkocht en de verkoopster adviseerde mij toen dit product. Dit is tea tree in een stick vorm, ideaal om mee te nemen onderweg.

IMG_9570

De Dr. Organic Tea Tree Blemish Stick bevat maar een paar ingrediënten die er allemaal voor zorgen dat de huid ontsmet word, het puistje kan uitdrogen en de huid verzacht. Er zit wel vrij veel alcohol denat in, zelf heb ik hier geen problemen mee als het om een spot behandeling gaat. Alcohol kan het puistje uitdrogen en het ontsmet de boel natuurlijk goed. Ook zit er veel aloe vera in het product wat de huid verzorgd en beschermd.

IMG_9579

De verpakking zelf is heel simpel en strak. Een mat witte verpakking van glas waarin zich een doorzichtig vloeibaar tot stroperig goedje bevind. Het product breng je aan door middel van het rollende balletje aan het uiteinde, zo’n rol-kopje. Snap je? Het product is een beetje dik maar laat zich goed uitsmeren. Ik breng het product aan op mijn vinger en dan op het puistje. Ik vind dit fijner werken en hygiënischer dan iedere keer met het rollertje over een pukkel.

IMG_9584

In de verpakking zit 8ml dit lijkt misschien weinig maar de roller is een heel stuk groter dan een gemiddelde lippenbalsem. Je doet er ook echt een hele lange tijd mee voor dat hij op gaat. Doordat je maar een klein beetje nodig hebt, is hij dus lekker zuinig in gebruik. Hij werkt echt heel erg goed. Ik had laatst een flinke puist bij mijn haargrens zitten, de stick heeft hem goed weggekregen. Ik gebruikte het product twee keer per dag op de pukkel.

IMG_9575

Dit is wat Dr. Organic zelf zegt over de Blemish stick:

“Dr Organic Tea Tree Anti-Puistjes Stick bevat Tea Tree in combinatie met Aloë Vera. Deze twee ingrediënten zijn de basis voor deze frisse en kalmerende onzichtbare gel. Helpt de huid te reinigen.”

Ze zeggen dus niet zo veel. Wel grappig dat hun het over slechts twee ingrediënten hebben terwijl er toch echt zes inzitten. Die hadden ze dan ook wel even mogen benoemen.

 

 

De Dr. Organic Tea Tree Blemich Stick is te koop bij de Tuinen voor €6,99.

 

X Nancy

2 gedachten over “Dr. Organic | Tea Tree Blemish Stick

  1. Ik heb deze stick ook! Doet inderdaad prima z’n werk. 🙂 En wat de ingrediënten betreft: in dat kadertje sommen ze steeds enkel de, het staat er, ‘bioactive and organic ingredients’ op. De andere ingrediënten staan in de complete lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *