Action | chocolade koekjes mix

Yay, ik ging weer koekjes bakken met de set van de Action. Dit keer de koekjes met chocolade, kijk je mee?

Chocolade koekjes, wat kan daar nou mis mee gaan? Niet heel erg veel zou je denken, ik ging de koekjes bakken en ik vertel je er meer over.

 

IMG_9853

De ingrediënten die je nodig hebt zijn 85 boter en één eitje. Ik denk dat iedereen dit wel in huis heeft. Na het kopen van de bakmix bij de Action kan je dus direct beginnen, ideaal! In een paar stappen heb je 18 heerlijke koekjes.

 

IMG_9856

Ook heb je nog nodig een weegschaal, een mixer met deeghaken en een kom nodig om alles in te mengen. En natuurlijk een oven met ovenplaat en bakpapier.

Lets do this!

Stap 1. Verwarm de oven alvast op 160 graden, en pak de mixer en al de ingrediënten.

IMG_9858

Stap 2. Doe alle ingrediënten in de kom en mix dit voor ongeveer 5 minuten door met de deeghaken.

IMG_9862

Stap 3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en maak bolletjes van 25 gram. Druk deze een klein beetje plat en leg ze op de bakplaat. Laat tussen de deegbolletjes wat ruimte over want de worden wat groter in de oven.

IMG_9863

Stap 4. Na 18 minuten in de oven zijn de koekjes klaar. Heel even een klein beetje laten afkoelen en dan kun je ze eten.

IMG_9871

Net zoals bij de andere pot vind ik ook deze niet echt onwijs geslaagd. Ik vind dat er te weinig chocolade in zit, het lijkt misschien veel maar dat valt als je de koekjes heet heel erg tegen. En het moeten chocolade koekjes zijn dus dan moet er natuurlijk wel wat chocolade in te vinden zijn! Ook smaken ze niet echt heerlijk naar thuisgebakken koekjes, terwijl ze dat natuurlijk wel zijn. Ik denk dat zulke bakmixen erg leuk zijn om bijvoorbeeld met kinderen te maken. Maar wanneer je echt lekkere koekjes wilt bakken kun je beter een simpel recept van het internet afhalen.

 

IMG_9867 IMG_9874

 

De koekjes waren dus niet onwijs lekker maar ik vond het wel weer erg leuk om ze te maken en de pot uit te proberen. Lijkt het jullie leuk als ik vaker zulke “kant en klare” bakmixen ga uitproberen? En zo ja, welke?

 

 

X Nancy

2 gedachten over “Action | chocolade koekjes mix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *