Popin Cookin | DIY Candykit Sushi

De DIY Candy kits, een van de redenen dat ik graag wilde bestellen bij Mostcutest.nl! Ik kocht er een aantal waaronder deze SUSHI kit! Sushi+snoep=kan niet fout gaan toch?

De shoplog van de MostCutest candy staat HIER 😀

IMG_7867

Vandaag laten we je zien hoe wij deze super leuke en lekkere sushi snoepjes hebben gemaakt. Op de verpakkingen van de DIY candy kits staat uitgelegd hoe je de snoepjes moet maken maar aangezien wij niet zo goed zijn in de Japanse taal is er gelukkig Youtube. In het Youtube filmpje van Mostcutest.nl wordt stap voor stap uitgelegd hoe je van een paar zakjes poeder een bordje sushi kunt maken.

IMG_7876

 

We zijn vrolijk begonnen met alle zakjes en het Youtube filmpje naast ons. We hebben de vrolijke dame gezellig nagedaan haha! Hierboven zie je wat je allemaal aantreft in het doosje. Ziet er gek uit he? We begonnen ons experiment met de “rijst”, toen we het zakje openmaakte kwam ons een mierzoete bubblegum geur tegemoet.

IMG_7875

Toen was het tijd om het ‘ei’ en de ‘tonijn’ te maken. Netjes water vullen tot aan het randje en ook hier de poeder aan toevoegen. Na alles goed te roeren zie je wel een beetje wat er van terecht gaat komen.

IMG_7890

Je ziet nu verschil tussen ei, tonijn en rijst.  De “ei” en de “tonijn” moesten we glad strijken met het kleine lepeltje, dat kostte wat concentratie maar is goed gelukt. Je ziet ook dat de rijst echt een beetje op rijst lijkt haha super leuk!

Vervolgens gingen we de “eitjes” maken. Dit vonden we zoo leuk om te doen haha! Je mengt eerst een zakje met water en vervolgens een ander zakje ook.

IMG_7898

 

Met het pipetje kun je van het ene prutje balletjes maken en laten vallen in het andere bakje. Deze waren zo leuk haha! Ze waren wel heel gek om te eten, ze splashten een soort van open in je mond hihi.

Toen gingen we de sushi echt maken, de rijst rollen en kneden en de ‘ei’ en de ‘tonijn’ er op. Ook hebben we er eentje gemaakt met de “toffee” en daarom de eitjes.

IMG_7904 IMG_7913

Alle sushi smaakt heel erg zoet. Het smaakt echt niet naar normale sushi haha! We vonden het heel erg leuk om te maken maar echt lekker was het niet helaas! Gelukkig hebben we wel veel fun gehad en het was echt leuk om deze set te maken. Binnenkort gaan we de volgende maken, we weten nog niet welke haha! Ook daar zullen we weer een vergelijkbaar stukje over schrijven.

 

We hopen dat het voor jullie nu een beetje duidelijk is hoe zo’n kit eruit ziet en hoe het is om het te maken haha:D

 

Groetjes,

Tessa & Nancy

3 gedachten over “Popin Cookin | DIY Candykit Sushi

  1. Hahahah, ik keek ook erg naar de smaak uit maar dat viel een beetje vies tegen.. De rijst vond ik het lekkerst net als de ‘nori’ toffee. Maar de tonijn en het ei.. brrrr… xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *