Essence | Nieuwe oogmake-up producten maart 2016

Er zijn zoveel nieuwe leuke Essence producten uitgekomen de laatste tijd! Vandaag laat ik jullie drie producten zien waarmee je een mooie ooglook kunt maken 🙂

Essence nieuwe oogproducten

Ik kocht de nieuwe Rock ‘n’ Doll mascara, 2 in 1 eyeshadow&liner in 06 She’s Got The Mauve en de Smokey 2 in 1 khol liner in 02 Smokey Brown

 

Essence 2 in 1 eyeshadow

Ik startte mijn ooglook met de 2 in 1 Eyeshadow&Liner. Er zijn van dit product in totaal zes kleuren variërend van heel licht tot zwart. Ik kocht de lichtbruine kleur 06 She’s Got The Mauve omdat ik dacht dat dit een goede basiskleur zou zijn voor een ooglook. Ik gebruik eigenlijk nooit soortgelijke producten dus vond het leuk om dit eens te proberen. Het product beloofd waterproof te zijn en komt dit deels ook wel waar, ik krijg de swatches alleen al lastig van mijn hand af haha!

Essence 2 in 1 eyeshadow en liner

Het product moet gebruikt kunnen worden als oogschaduw en als eyeliner. Nou weet ik niet hoe jullie het zien, maar ik kan met zo’n brede punt niet echt een dun lijntje zetten. Als oogschaduw gaat hij wel goed mee, al moet ik zeggen dat voor mijn kleine oogleden de punt nog best groot is haha! Aan de onderzijde van het product kun je draaien waardoor de punt er verder uitkomt, er zit dus nog meer product in de hals van deze stick. Dit draaien gaat best makkelijk maar ik weet niet hoe de punt van dit product gaat blijven als je hem veel gebruikt, ik denk dat hij veel vlakker wordt uiteindelijk. Dit product kost €2,89 en staat hier op de website.

Essence Smokey liner

 

Vervolgens ging ik aan de slag met de Smokey 2 in 1 Khol liner in 02 Smokey Brown. Deze heeft veel meer een punt als de Eyeshadow&Liner van hierboven. Met dit product heb ik een lijntje onder en boven mijn oog gezet en lichtjes mijn arcadeboog aangezet om een wat meer smokey look te maken.

Essence Smokey 2 in 1 khol liner

Het zetten van een lijntje ging met deze liner veel gemakkelijker. Je kunt ook zien dat deze in een best scherpe punt loopt. Deze Smokey liner is in drie kleuren verkrijgbaar, bruin, grijs en wit en is goed gepigmenteerd. Dit product heeft niet meer product als dat je ziet, er is niet iets waar je aan kunt draaien. Ook bij dit product vraag ik me af waar de punt gaat blijven als je hem vaker gebruikt. Ik probeer hem een beetje schuin te gebruiken zodat hij misschien nog wat puntig blijft. De Smokey 2 in 1 khol liner kost €2,59 en vind je hier.

 

Essence eye swatches

Dit zijn de swatches van beide producten. Je ziet goed dat de linkse (Smokey liner) meer gepigmenteerd is dan de Eyeshadow&Liner. De Eyeshadow&Liner bevat een hele mooie glans en is gemakkelijk aan te brengen door het zachte product. Hetzelfde geldt voor de Smokey liner, een zacht product wat je gemakkelijk aanbrengt. De swatches gingen dan ook heel soepel en ook op mijn ogen brengen de producten gemakkelijk aan.

Essence Rock n Doll mascara

De mascara, ik ging er met weinig vertrouwen in. Ik ben zo verwend met mijn perfecte Chanel mascara dat ik veel andere mascara’s crap vind in vergelijking met die. De Essence Rock ‘n’ Doll mascara heeft een groot borsteltje welke een beetje rond afloopt. Ik vind de mascara oké, het uiteindelijke resultaat kan er best mee door maar ik moet er echt veel moeite voor doen om daar te komen. De mascara kost €2,89 en vind je hier.

Oog 2in1eyeshadow

Met de 2in1 Eyeshadow&Liner in 06 She’s Got The Mauve. Een creamy oogschaduw met mooie glans.

 

Oog met liner

Hier is de Smokey 2 in 1 Kohl Liner in 02 Smokey Brown toegevoegd. Je ziet op de foto’s wel goed dat het allemaal wat is gaan vlekken bij mijn binnenooghoek haha! Ik heb de Smokey Liner toegevoegd onder mijn oog, boven mijn oog en lichtjes in de arcade boog. Daar heb ik hem wel wat vervaagd om een natuurlijke look te behouden.

Oog met mascara (2)

Oog met mascara

 

De Essence Rock ‘n’Doll mascara toegevoegd. Zoals je ziet is hij best oké, ik moest wel veel moeite doen om hem zo te krijgen. De mascara geeft zeker iets van volume en maakt mijn wimpers mooi zwart.

 

Hoe denk jij over deze nieuwe producten? Heb jij al iets geprobeerd?

Liefs Tessa

 

De nieuwe Essence Shape Your Face Contouring Palette heb ik ook al geprobeerd!

2 gedachten over “Essence | Nieuwe oogmake-up producten maart 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *