Ziaja | Sensitive Skin lijn > Enzyme peeling, micellair water en dagcreme

Wij hebben drie producten uit de Sensitive skin lijn van Ziaja geprobeerd en vertellen jullie er vandaag over!

Ziaja bestelling

Ziaja is een Pools cosmeticamerk dat ook in Nederland steeds bekender word. Het is in Polen een heel groot cosmetica merk en langzaamaan verspreid het over de rest van de wereld. Ziaja is opgericht door een apotheker en het begon met een cremetje voor zijn vrouw. Vervolgens is dit een hit geworden en is Ziaja een groot merk geworden. De producten zijn nooit op dieren getest wat een mooi pluspunt is!

Ziaja sensitive

Ziaja focust vooral op de producten en minder op de verpakkingen welke vaak wat eenvoudig zijn. De prijzen van Ziaja zijn heel laag en dat vonden wij natuurlijk erg leuk! We besloten nu om drie producten uit dezelfde lijn te bestellen maar in de toekomst zullen we zeker nog meer producten gaan proberen.

Wij kozen voor drie producten uit de Sensitive Skin lijn, te weten: micellair water, enzyme peeling en soothing day cream. We vonden in ons doosje ook nog vier testertjes aan! Leuk, kunnen we die binnenkort ook gaan proberen. Hieronder vertellen we het een en ander per product en hebben we weer wat ingrediënten uitgepluist. Van ieder product hebben we gewoon random ingrediënten uit de lijst geplukt en gekeken wat deze ingrediënten doen voor de huid en in het product.

 

Enzyme peeling

Ziaja enzyme peeling (1)

De enzyme peeling is vooral geschikt voor de gevoelige huidjes omdat hij geen stoffen bevat waar veel mensen op reageren, zoals siliconen, minerale oliën of parfum. De peeling komt in een witte, simpele tube en bevat 60 ml.

Ziaja enzyme peeling (5)

Dit is wat de peeling wel bevat. We vertellen over een aantal ingrediënten iets:

Glycerine wat een hydraterende werking op de huid heeft en de huid beschermd tegen bijvoorbeeld bacteriën en vuil. Papain is een enzyme uit een papaya, dit ingredient heeft een peelende werking op de huid en zorgt er dus voor dat je bovenste huidlaag verweekt. Ricinus Communis (Castor) Seed Oil is een verzorgende olie die de huidconditie verbeterd. Allantoin gaat irritatie van de huid tegen en maakt dit product zeer geschikt voor de gevoelige huid. De Licorice Root Extract kan een positieve werking hebben op het verlichten van pigmentvlekjes en andere huidoneffenheden.

Klinkt goed voor zover!

Ziaja enzyme peeling (2)Ziaja enzyme peeling (3)

De enzyme peeling heeft een handige klikdop en een beetje een gelachtige substantie. De peeling breng je aan op een schoon gezicht en laat je voor 10 tot 15 minuten zitten. Vervolgens moet je hem afspoelen met warm water en hou je een heerlijk zachte en schone huid over! Wij zijn zeker fan van dit product!

 

Micellair Water

Ziaja micellair water (1)

Een heel populair product tegenwoordig: het micellair reinigingswater. Vrijwel ieder merk brengt wel een variant op de merk en ook wij gebruiken regelmatig dit reinigende watertje. Toen we hem bij de Ziaja webshop zagen staan besloten we deze mee te bestellen. Het product heeft een simpele verpakking en een helder blauw kleurtje. Hierdoor ziet het er wel spannend uit 😉

Ziaja micellair water (2)

De ingrediënten! Het zijn er niet veel, vaak positief. Hieronder de werking van een aantal ingrediënten:

Sodium Cocoamphoacetate is een ingrediënt wat het product laat schuimen en daarnaast een sulfaat wat de huid reinigt. Propylene Glycol werkt hydraterend en werkt als oplosmiddel in het product. Ook Panthenol heeft een hydraterende werking, het houd vocht vast en gaat uitdroging tegen. DMDM Hydantoin is een antimicrobieel conserveermiddel, wat er voor zorgt dat dit product wat langer houdbaar blijft.

Ook deze ingrediënten maken ons blij, wij willen wel een schone gehydrateerde huid overhouden na het reinigen!

Ziaja micellair water (3) Ziaja micellair water (4)

De verpakking heeft een handige klikdop wat gemakkelijk werkt. Het micellair water moet aangebracht worden op een watje waarmee je vervolgens je gezicht en hals kunt reinigen van alles wat er op een dag op je huid is gekomen! Tessa gebruikt micellair water vaak als laatste stap van het reinigen, echt voor de laatste restjes. Deze micellair water is goedgekeurd maar we merken niet heel veel verschil met andere merken qua werking. We blijven gewoon lekker testen 🙂

 

Soothing Day Cream

Ziaja sensitive daycream (1)

De dagcrème zit in een tube w elke geleverd wordt in een doosje. De crème heeft net als de andere producten een simpele verpakking met duidelijk erop welk product het is. De tube bevat 50 ml crème, prima hoeveelheid. De tube heeft een handige klikdop waarmee je de crème gemakkelijk uit de verpakking krijgt. Ook lekker hygiënisch!

 

Ziaja sensitive daycream (2)

De crème heeft in vergelijking met de andere producten veel ingrediënten! Hieronder weer een aantal ingrediënten:

Butylene Glycol is een vochtversterker en oplosmiddel. Canola Oil is een plantaardige olie die een positief effect geeft op de huid en heeft ontstekingsremmende eigenschappen Laminaria Ochroleuca Extract vermindert ontstekingen en werkt hydraterend. Tetramethylbutylphenol (nano) is een zonbeschermer, het beschermt tegen UVA en UVB en veroorzaakt weinig irritatie. Oxidized Corn Oil werkt ontstekingsremmend en verzorgend voor de huid. Xanthan Gum zorgt voor een meer gel-achtige structuur van het product en zorgt voor een zachte huidstructuur.

Ziaja sensitive daycream (4)Ziaja sensitive daycream (5)

Hier zie je hoe de structuur van het product is en hoe het product uitsmeert. Het was aan het begin een beetje uitproberen hoeveel product je nodig hebt maar inmiddels gaat dit helemaal goed. De crème is gemakkelijk te verdelen over het gezicht en trekt goed in, hij laat geen vervelend laagje achter en we kunnen ons snel opmaken na het aanbrengen van de crème. Super fijn dat deze crème een SPF 20 heeft, deze kunnen we nu fijn dagelijks gebruiken. Tessa gaat deze crème bij haar dagelijkse verzorging zetten en hem de komende maanden dagelijks gebruiken.

 

Wij zijn super positief over deze drie producten van Ziaja! We gaan deze lekker opgebruiken en tegen die tijd maar weer eens rondneuzen op de website. Ze hebben namelijk heel veel leuke producten en de prijzen vallen heeeel erg mee! Heel veel producten zijn nog onder de vijf euro en de “duurste” producten zijn misschien acht euro. Dat is nog eens leuk uitproberen!

Ziaja bedankt dat wij deze fijne producten mochten leren kennen 🙂

 

Liefs, Tessa en Nancy

Een gedachte over “Ziaja | Sensitive Skin lijn > Enzyme peeling, micellair water en dagcreme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *