Essence | Shape your FACE contouring palette

Er zijn zóveel leuke nieuwe Essence producten! Bij ons in het dorp zijn ze nog niet eens de “oude” producten aan het afprijzen dus een beetje moeite moest ik wel doen om aan de producten te komen. Maar! Ik vond een Kruidvat met 3 meter Essence én nieuwe producten. Ik kocht in totaal voor zo’n 40 euro Essence producten en jullie gaan deze uiteraard allemaal zien de komende tijd.

Het meest benieuwd was ik naar het shape your face contouring palette dus ik besloot deze ook als eerste met jullie te delen!

Er zijn (voor zover ik kan vinden) twee soorten. 10 Ready, Set, Peach! en 20 Ready, Set, Pink! Ik heb de tweede variant gekocht.

Essence shape your face contouring palette

Het palette bestaat uit een matte bronzer, een matte highlighter en een glanzende blush. Ik vind het uiterlijk van het palette heel leuk! Simple en basic maar toch leuk en duidelijk. Je ziet goed welke kleuren er in je palette zitten en het is zo direct duidelijk wat en welke het is. Bij een vergelijkbaar product van Sleek uit mijn stash zie je dat totaal niet.

Ik had niet verwacht dat ik nog eens zo bij zou worden van Essence producten! Meestal was ik meer een Catrice-meisje als het ging om budget make-up maar de vernieuwing van het assortiment van Essence heeft mij toch wel erg geïnteresseerd gemaakt. Daarnaast vond ik de nieuwe producten van Catrice toch steeds minder budget worden, de meeste dingen waren bijna de helft zo duur als de producten van Essence dus daarom besloot ik alleen Essence producten te kopen en te gaan testen.

Essence shape your face contouring palette swatches

 

Ik vind de swatches veel belovend! De bronzer is flink bruin en goed gepigmenteerd. De highlighter is ook zichtbaar op mijn lichte huidje maar toch had er van mij een glansje in gemogen. Toen ik de blush swatchte wist ik direct dat je deze voorzichtig aan moet brengen, anders krijg je clownswangetjes 😉

Essence shape your face flitserEssence shape your face contouring palette binnenkant

Het palette met en zonder flits. Met flits zie je duidelijk dat de blush glans bevat. En mogen de patroontjes ook even aandacht? Heel leuk vind ik dat namelijk! Ik vind patroontjes echt een leuke touch geven aan je make-upproduct. Leuk ook dat ieder product een ander patroontje heeft gekregen. I like!

Essence bronzer

Op deze foto draag ik de bronzer uit het palette onder mijn jukbeenderen en op mijn slapen aangebracht. Ik vind het effect van de bronzer top! Ik was bang dat hij te donker zou zijn maar als ik hem op de juiste manier aanbreng is hij dat totaal niet. Voor de foto’s heb ik hem ietsje heftiger aangezet als dat ik normaal zou doen en ik ben blij dat ik dat heb gedaan anders had je het effect misschien niet eens zo goed gezien 😉

Essence blush

Hier heb ik voorzichtig wat blush toegevoegd. Het moest echt voorzichtig want zoals ik al had verwacht kun je heel snel te veel van deze blush aanbrengen. De blush vind ik oké, ik denk niet dat dit een favoriet zal worden. Het is niet helemaal mijn kleur.

Essence

Op deze foto heb ik alle delen van het palette aangebracht. De highlighter is helaas amper zichtbaar! Ik heb geprobeerd hem wat heftiger aan te zetten maar hier zie je vrijwel niets van terug. Het effect van de bronzer en de blush zie je wel goed.

 

Ik ben positief verrast door dit leuke contour palette! Zeker voor deze prijs! Je kunt hem voor €3,99 namelijk kopen, lekker budget! De highlighter zie ik niet echt terug maar het is wel de enige matte highlighter die ik nu in mijn stash heb dus hij zal vast wel gebruikt worden. De blush vind ik voor mijzelf vrij heftig maar misschien als ik hem heel zacht aanbreng dat ik hem toch graag zal gaan dragen. Een miskoop is het zeker niet! De bronzer vind ik top, precies goed voor mijn huidskleur.

De nieuwe producten zijn langzaam alle schappen aan het vullen, het verschilt wel heel erg per filiaal wanneer je ze kunt tegenkomen. Kun je niet wachten? Je kunt de producten ook online bestellen.

Heb jij de nieuwe producten al gespot?

 

Liefs, Tessa

 

Een gedachte over “Essence | Shape your FACE contouring palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *