Recept | NUTELLA-MARSHMALLOW-FLAPPEN

Wat klinkt er volgens jou lekkerder? Appelflappen of Nutellaflappen? Wij stemmen samen voor Nutellaflappen en dat is dan ook wat wij gemaakt hebben.

Ingredienten

Wat heb je nodig? Niet veel! Een paar flinke lepels Nutella, bladerdeeg, één ei en marshmallows. Naast dat je weinig ingrediënten nodig hebt, is deze lekkernij ook heel snel gemaakt. Hieronder laten we je zien hoe wij aan de slag gingen.

Bladerdeeg

 

Als eerste hebben we de stukken bladerdeeg neergelegd op een met bakpapier bedekte bakplaat. Verwarm ook je oven alvast voor op 225 graden.

NutellaflapjesNutellaMarshmallow

We hebben ongeveer een kleine eetlepel Nutella op de helft van een stuk bladerdeeg gesmeerd. Dit moet ergens wel een beetje voorzichtig omdat je, wanneer je bladerdeeg ontdooid is, je bladerdeeg gemakkelijk vervormd en dat willen we niet. Bovenop de Nutella hebben we een willekeurig aantal mini marshmallows  gelegd, je kunt natuurlijk ook grote marshmallows gebruiken en deze kleiner maken.

Dichtvouwen

Wanneer de Nutella en de marshmallows op het bladerdeeg liggen kun je hem dichtvouwen, net als bij een appelflap. De zijkanten hebben we goed aangedrukt met een vork en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Ei

Nu is er één ingrediënt die we nog niet hebben gebruikt en dat is het ei. We hebben het ei in een bakje gedaan en met een vork even goed losgeklopt en vervolgens hebben we de Nutella-Marshmallow-flaps gesmeerd. En dan zijn ze alweer klaar om de oven in te gaan! Super makkelijk hé!

In de oven bak je ze zo’n 10-15 minuten op 225 graden Celsius.

Flappies

 

En dan kunnen wij je aanraden om deze flappen even af te laten koelen en vervolgens nog warm op te eten. Wij waren iets te enthousiast en brandden bijna onze tong aan de hete Nutella dus even wat af laten koelen is wel slim.

Dit is goddelijk! Het lijkt een beetje op een croissant met chocolade vulling en dan nog net wat zoeter door de marshmallows die inmiddels gesmolten zijn. Het is super makkelijk om te maken en je hebt er helemaal niet veel voor nodig. Super leuk als je vriendinnen langskomen en je een lekkere zoete snack wilt maken bijvoorbeeld! Of gewoon allemaal voor jezelf, dat mag ook hoor.

Wij gaan deze Nutella-Marshmallow-Flappen zeker vaker maken en we zijn benieuwd of jullie ze ook eens gaan maken! Laten jullie het weten?

 

Liefs, Tessa&Nancy

Een gedachte over “Recept | NUTELLA-MARSHMALLOW-FLAPPEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *