Catrice | Nude Illusion 015 Nude Vanilla

Maanden geleden was er een goede actie op Catrice producten, ik kocht toen foundations om uit te testen een te reviewen. Vandaag ga ik jullie over Nude Illusion vertellen

Eind november kwam de Even Skin Tone foundation op ByTwins.nl, deze had ik toen ruime tijd getest. Er is nu een flinke laag uit deze foundation en ik vond het mooi tijd om een volgende te gaan proberen, dit werd Nude Illusion.

Catrice Nude Illusion 015

De Nude Illusion foundation is er in 5 kleuren: 010 Nude Ivory, 015 Nude Vanilla, 020 Rose Vanilla, 025 Nude Sand en 030 Nude Beige. Ik heb de kleur 015 Nude Vanilla uitgekozen in de winkel en was erg benieuwd of dit de goede kleur voor mij was.

De Nude Illusion beloofd een “lumious matte” finish te hebben en longlasting te zijn. Daarnaast bevat de foundation UVA en UVB filters wat ik ook mooi meegenomen vind. Al zijn UV-filters in make-up producten nooit voldoende, het is belangrijk om altijd nog een dagcreme met SPF of een losse SPF te gebruiken.

Catrice Nude Illusion (3)

De foundation komt in een mooie matte glazen flacon welke naar mijn mening redelijk luxe aanvoelt. De verpakking heeft een pompflacon wat ik nu erg handig vind, je kunt goed doseren en er komen weinig bacteriën bij het product. Ik weet niet of het laatste beetje er handig uit gaat komen maar dat zien we tegen die tijd wel weer haha

Catrice Nude Illusion (2)

De foundation is redelijk vloeibaar maar niet te vloeibaar. Mijn voorkeur had wel naar een ietswat dikkere substantie uitgegaan.

Catrice Nude Illusion

Ik breng de foundation aan met mijn Real Technique kwast wat ik zelf erg fijn vind, geen vieze vingers en niet te veel gedoe. Ik vind het fijn aanbrengen en ik kan het op deze manier goed verdelen. De foundation laat zich met mijn kwast goed verspreiden en komt (op deze manier) niet vlekkerig over.

IMG_4135IMG_4141

Hier zie je mij links zonder foundation en rechts met foundation. Links zie je dat ik een pukkel op mijn voorhoofd en op mijn kin heb en je ziet dat ik sproetjes op, soms best handig, je kunt zo wel goed de dekking testen haha! Heel zacht komen mijn sproetjes er nog door heen maar mijn huid oogt een stuk egaler. I Like! Je ziet de pukkel nog een klein beetje en ik vind dat prima. Ik hoef niet persee een mega dekkende foundation, dit vind ik mooi!

Ik vind de foundation op mijn huid redelijk mat, maar niet volledig mat. Zoals je ziet komt er op mijn voorhoofd nog wat glans doorheen maar mijn wangen en kin hebben wel een mooie finish. Qua kleur ben ik best tevreden! Hij sluit bijna perfect aan op mijn eigen huidskleur, met een wat lichtere poeder erover krijg ik het beste effect.

IMG_4146

Ik ben best tevreden over deze foundation! Hij brengt fijn aan, is voor mij qua kleur goed, blijft afgepoederd best een dagje zitten en geeft mijn huid een mooie egale kleur. Qua matheid vind ik hem ook goed, niet te naar mijn mening wat ik ook wel fijn vind. Ik denk dat hij voor mensen met een hele droge huid wel te mat kan zijn, dat kan soms wat schilfertjes accentueren

Deze foundation kost €7.59 en ik denk dat je hier best een tijd mee kunt doen. Hoe lang durf ik niet te zeggen want de mijne is voorlopig nog niet op, al gebruik ik hem momenteel wel dagelijks. Je kunt deze foundation onder andere kopen bij het Kruidvat en in de webshop.

Ben jij bekend met foundations van Catrice? Wat is jouw favoriet?

Liefs, Tessa

Volg jij ByTwins.nl al op Bloglovin? We zouden het leuk vinden als je dit doet én je blijft direct op de hoogte van nieuwe artikelen op onze blog.

Een gedachte over “Catrice | Nude Illusion 015 Nude Vanilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *