Naobay | Soft Tolerance Eye Contour Cream & Calming Face Toner

Ik ontving de afgelopen maanden twee producten van het merk Naobay. Een merk waar ik voorheen nog niet eerder had gehoord en door verschillende boxen heb leren kennen.

De Soft Tolerance & Eye Contour Cream zat in de Deauty box van september en twee maanden later vond ik in de Blux Box van november de Calming Face Toner. Ik heb beide producten getest en vertel vandaag aan jullie wat ik van deze producten vind!

IMG_2849

Naobay was voor mij een vrij onbekend merk, op deze twee producten na nog steeds eigenlijk. Na wat Googlen kom ik erachter dat het merk ook niet echt goed in Nederland verkrijgbaar is. De enige webshop die ik vind die Naobay verkoopt is Biuky. Naobay is een Spaans merk wat binnen een familie is ontstaan. Naobay staat voor Natural And Organic Beauty And You. Natuurlijke en organische producten dus. Ook vind ik op de website van Naobay dat de verpakkingen recyclebaar zijn of al zijn gerecycled. Het hout wat wordt gebruikt in de verpakking is gecertificeerd FSC hout en is afval hout van de houtindustrie in de omgeving van het bedrijf. Daarnaast test Naobay niet op dieren, wat ik zelf ook altijd wel een fijne gedachte vind.

 

 

Soft Tolerance Eye Contour Cream

Het grootste nadeel aan dit product vind ik de verpakking. Wel heb ik na mijn online zoektocht naar het merk geleerd dat dit geen full-size product is. De full size oogcreme komt namelijk in een verpakking van 50 ml die een stuk mooier en gemakkelijker oogt. De oogcreme die ik heb ontvangen bevat 30 ml en heeft een zeer onhandige verpakking. Waarom? Omdat de opening veel te groot is voor een oogcreme. De huid rondom mijn ogen is namelijk niet zo groot dus ik heb helemaal niet zo veel product nodig. Met deze verpakking is het lastig om weinig product te pakken en heb je al heel snel te veel.

IMG_2867

De oogcreme zelf vind ik gelukkig een stuk fijner. Het is een zachte, redelijk vloeibare creme die redelijk snel intrekt. Een andere oogcreme die ik heb is heel vettig en vind ik daarom totaal niet fijn. Deze wel! Ik gebruik dit product ’s avonds op een gereinigd gezicht voordat ik mijn nachtcreme aanbreng.

Naobay verteld dat dit product speciaal is voor de vermoeide en gevoelige huid rondom de ogen. De ingredienten moeten irritatie tegengaan en de huid beschermen tegen radicalen van buitenaf. De ingredienten van deze oogcreme zijn voo 98,86% natuurlijk en 16.16% komt uit organische oorsprong.

IMG_2860

Ik heb een aantal ingrediënten willekeurig uit deze lijst gepikt en de werking ervan opgezocht.

Aloe barbadensis leaf juice ook wel aloe vera sap. Aloe vera kalmeert de huid, werkt tegen veroudering van de huid en heeft daarnaast een positief effect op acne, eczeem en psoriasis. Ook kalmeert het andere huidirritaties als insecenbeten, brandwonden en zonbeschadiging.
Propanediol is een ingrediënt die zorgt dat andere ingrediënten beter worden opgenomen in de huid. Daarnaast heeft het een hydraterende werking.
glycerin,
Stearyl Alcohol is geen uitdrogende alcohol. Het is een mix van vetzuur alcoholen als wax-achtige substantie. Steayl Alcohol werkt voornamelijk verzachtend en als emulgator binnen de creme. Ook kan het als verdikkingsmiddel of schuimverbeteraar worden toegevoegd.
Dehydroacetic acid werkt tegen schimmels en tegen microbacterien. Antibacterieel dus.
Potassium sorbate is een conserveringsmiddel wat er voor zorgt dat een product langer houdbaar is. Bij sommige mensen kan dit de huid irriteren.

 

Calming Face Toner

IMG_2869

Het volgende product, de toner. Ik vind de verpakking echt heel erg gaaf, met de houten dop. Wel is de dop redelijk zwaar en heb ik hem al meerdere malen op de grond laten vallen in mijn enthousiasme met het losdraaien van de dop. Dat zal de klunzige ik wel zijn.

Verder vind ik het een fijne toner. Het reinigt mijn huid en maakt mijn huid rustig. Daarnaast merk ik dat mijn huid niet trekkerig voelt na het gebruik van dit product.
Op de website vind ik in de beschrijving dat het product een citrus geur moet hebben maar ik denk dat ze de weg daarin een beetje kwijt zijn. Ik ruik dat namelijk niet en zie ook niet echt iets citrus-achtigs op de ingredientenlijst terug. Je gebruikt deze toner door er wat van op een wattenschijfje te doen en dit over je gezicht te halen. Je verwijderd de laatste restjes make-up en sluit de huid schoon af.

De ingrediënten van de toner zijn voor 93,13% natuurlijk en 12.16% van organische oorsprong.

IMG_2863

Net als bij de oogcreme zal ik hier enkele ingrediënten random uitpikken en uitzoeken wat ze in het product als werking hebben.

Sodium Benzoate is een conserveermiddel met zout als basis. Het zorgt voor een langere houdbaarheid van het product. Wel kan het irritatie veroorzaken bij sommige huidtypen.
Chamomilla recutita flower extract, is vertaald een kamille extract. Het heeft een kalmerende werking, is goed bij genezing van wondjes/plekjes en heeft daarnaast ook een ontstekingsremmende werking.
Centella asiatica extract is een kruidenextract wat als toner werkt. Het is daarnaast anti-bacterieel, bevorderend voor genezing van wondjes/plekjes én het schijnt een goed ingrediënt te zijn in producten voor huidverjonging. Altijd welkom!
Citric acid is een lichaamseigen fuitzuur. Het ingredient zorgt voor de juiste pH-waarde van het product en voor de zuurtebeschermingmantel van je huid.

 

Ik ben tevreden over beide producten van Naobay! Heb jij weleens iets van dit merk geprobeerd?

 

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

 

Liefs, Tessa

Een gedachte over “Naobay | Soft Tolerance Eye Contour Cream & Calming Face Toner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *