Review – Lush Mask of Magnaminty

Weer een lekker maskertje van Lush vandaag op ByTwins! Dit keer geen vers masker maar een masker wat je niet in de koelkast hoeft te bewaren en langer houdbaar is!

Ik was al een tijdje benieuwd naar dit masker. Ik kocht hem telkens maar niet op dat ik nog veel kant en klare maskers heb liggen. Ook heb ik nog heel veel lege potjes van Lush, als je er vijf hebt kan je die inleveren voor een gratis vers masker. Toen ik laatst een keer van uit de UK bestelde stopte ik hem toch maar in mijn mandje.

IMG_2359

Nu heb ik de zelf-conserverende versie, je hebt ook een normale variant. In deze zitten geen conserveringsmiddelen, plus puntje! Dit masker is goed voor als je huid even een boost nodig hebt. Als je puistjes hebt is dit masker ideaal. Het masker trekt namelijk echt alle viezigheid uit je huid, ik hou ervan!

IMG_2362

Het masker is groen van kleur en ruikt heerlijk naar pepermunt. Dit komt omdat er pepermuntolie in het masker zit. Je ziet er niet echt heel charmant uit als je dit masker op hebt maar hé who cares!

IMG_2386

De ingrediënten van het masker zijn: (via Lush UK)

Honing (Honey)Kaoline (Kaolin)Bentoniet gel (Bentonite Gel)Talkpoeder (Talc),Glycerine (Glycerine)Adukibonen, gemalen (Phaseolus angularis)Teunisbloem olie (Oenothera biennis)Pepermunt essentiële olie (Mentha piperita)Afrikaanse goudsbloemolie, essentiële (Tagetes erecta)Fair Trade Vanille absolue (Vanilla planifolia)*Limonene (*Limonene)ParfumChlorofyl (CI 75810)

 

Ik heb het masker lekker dik aangebracht met mijn vingers. Het masker smeert echt onwijs fijn uit. Heb hem ongeveer 30 minuten laten intrekken, ik vergeet altijd de tijd als ik een masker op heb oepsie. Toen ik het masker afspoelde was mijn huid heerlijk zacht en schoon. De pepermunt geur blijft een heel klein beetje hangen op je huid. Maar dit is totaal niet hinderlijk.

De honing heeft een lekkere verzorgende werking op mijn huid en dat voel ik ook zeker terug. De verdere ingrediënten vind ik ook top, wel een beetje jammer dat er toch parfum in zit.

IMG_2383

Dit is wat Lush zelf zegt over het masker:

“We verkopen nu twee versies van Mask of Magnaminty. Deze versie heeft een iets andere samenstelling, waardoor geen conserveermiddel nodig is.

Mask of Magnaminty is een diepreinigend masker voor je gezicht, nek en rug. Precies wat je nodig hebt, als je echt, echt schoon wilt zijn. Dus, je hebt bijvoorbeeld in een wilde actie je muren geverfd, je hoofd in een stoffige kast gestoken om die eens goed schoon te maken of je tennisbal gezocht in de struiken, geniet dan van deze verfrissende, diepreinigende minty ervaring. Natuurlijke kleisoorten trekken al het vuil uit je poriën, honing en goudsbloem genezen je huid en gemalen adukibonen halen je dode huidcellen weg. Een hele nieuwe jij! Breng aan op een schone huid en laat het tien tot vijftien minuten in trekken. Maak daarna je vingers vochtig en masseer nog even met ronddaaiende bewegingen voor een extra scrub. Afspoelen met lauw warm water.”

IMG_2370

Je kan Mask of Magnaminty kopen bij Lush, zowel in de winkels of online op lush.nl. Een potje van 125 gram kost €8,60. Ik heb dit masker nu drie keer gebruikt en het lijkt net als of er nog niks uit is, hij is dus lekker zuinig in gebruik.

 

 

 

X Nancy

3 gedachten over “Review – Lush Mask of Magnaminty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *