Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation 010

Een (inmiddels hele) tijd geleden was er bij Kruidvat een goede actie op de producten van Catrice, namelijk twee voor zes euro. Ik vond dit een mooie kans om eens wat foundations van Catrice uit te proberen. Ik ben niet echt van de foundations, meer van BBcream maar toch wilde ik ze wel eens proberen. Ik ben begonnen aan de Even Skin Tone foundation en vandaag vertel ik jullie wat ik er van vind!

Wat ik het meest lastige vind van foundations is de goede kleur vinden. En helemaal bij winkels als het Kruidvat omdat je daar geen hulp krijgt bij het kiezen van je make-up. Ik kocht de foundations dus op de gok en nam expres niet allemaal dezelfde kleuren mee.

IMG_0573

De Even Skin Tone Beautifying Foundation beloofd een meer egale teint, het bedekken van imperfecties en het creëren van een mooiere huid. De foundation is uitgebracht in vier lichte kleuren, goed nieuws voor de mensen met een lichte huid, slecht nieuws voor mensen met een donkere huid.

Hij beloofd daarnaast ook dat hij pigmentvlekjes wat lichter kan maken, zo ver heb ik deze foundation niet getest. En eerlijk gezegd heb ik er ook niet echt vertrouwen in dat zo’n foundation dat voor elkaar kan krijgen, maar wie weet!

IMG_0582

De foundation heeft een redelijk dikke creme structuur, niet te dik gelukkig. Ik vind deze structuur wel prima. Ik breng de foundation aan met mijn Real Techniques kwast en dat is goed te doen.
Qua kleur moet ik zeggen dat ik het goed aangegokt heb. Ik heb de kleur 010 Even Vanilla gekozen, dat is de op een na lichtste kleur.

IMG_0721

Op bovenstaande foto heb ik alleen de foundation aangebracht. De foundation heeft naar mijn mening een medium dekking en dat vind ik prima. Je ziet nog net wat sproetjes erdoor heen maar de meeste vlekjes bedekt hij wel. Wel vind ik hem zo vrij glanzend, vooral op mijn voorhoofd zoals je kunt zien. Ik denk dat ik zonder afpoederen een discobal word en dat de foundation gaat glijden. Daarom poeder ik de foundation wel altijd af.

IMG_0726

Hier mijn uiteindelijke make-up met de Catrice Even Skin Tone Beautifying foundation. Ik vind hem best oké zo voor een van mijn eerste foundation ervaringen. Zoals eerder gezegd ben ik nooit zo’n fan geweest van foundation maar sinds ik deze in huis heb gebruik ik hem. Ik moet wel zeggen dat ik hem tegenwoordig vaak meng met mijn bbcream, zo voelt het naar mijn mening wat natuurlijker en vind ik het resultaat mooier.

Ik ben blij met deze foundation in mijn stash. Ik gebruik hem op het moment dat ik dit schrijf al zo’n drie weken vrijwel dagelijks dus dat is toch een goed teken. Ik ben benieuwd naar de andere foundations die ik heb gekocht. Die ga ik binnenkort ook zeker testen en daarvan zullen jullie ook een review kunnen lezen op ByTwins, al zal dat nog wel even duren! Ik wil namelijk zo’n product wel echt eerst een goede tijd gebruiken voordat ik er wat over schrijf, zo heb ik dat met deze ook gedaan.

De Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation is onder andere te koop bij het Kruidvat en in de Kruidvat webshop voor €7,59

 

Zijn jullie bekend met de foundations van Catrice? En wat is jou favoriet?

 

Liefs, Tessa

Volg jij ByTwins al op Bloglovin? 

2 gedachten over “Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation 010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *