TAG| Alles over mijn drie bijbaantjes.

Drie baantjes? Jup dat lees je goed. En daarnaast nog een joekel van een HBO studie. That’s my life! Vandaag laat ik die studie even achterwegen en geef ik antwoord op allerlei vragen over mijn bijbaantjes. Ik werd door Melissa van Glam and Glitters getagd om de Let’s Get To Work tag in te vullen. Bij deze!

 

20151030_113136

Wat voor werk doe je op dit moment?

Ik werk in de supermarkt als cassiere, bij een schoonheidssalon als schoonheidsspecialiste én in mijn eigen schoonheidssalon.

Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?

Ik kwam bij de supermarkt eigenlijk via een vriendin. Inmiddels al zo’n vijf-en-half jaar geleden. Ik solliciteerde en werd aangenomen voor achter de kassa.
In de schoonheidssalon ben ik blijven hangen na een stage tijdens mijn opleiding. En mijn eigen schoonheidssalon ja, die heb ik opgebouwd haha!

Is dit het werk wat je als klein kind al voor ogen had?

Nou.. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb wat ik vroeger wilde worden. Toen ik na mijn middelbare school een opleiding moest kiezen vond ik dit ook erg moeilijk. Ik vond meerdere dingen wel leuk maar uiteindelijk zat ik bij schoonheid helemaal op mijn plek. Nu vind ik het schoonheidsspecialiste zijn ook echt heel leuk, ik zie het ook als geld verdienen met mijn hobby. Over een paar maanden mag ik mijzelf huidtherapeut noemen (als het goed gaat haha) en dat vind ik ook erg tof.

Welke banen heb je voor je huidige baan gehad?

Mijn eerste baantje was als vakkenvuller bij de c1000. Daarna heb ik nog de krant gelopen (HEL!), bij een zonnebankstudio gewerkt en een zomer in de bloemen centjes verdiend.

20151030_113057

Ga je nog naar school naast je werk?

Ja, ik ben momenteel aan het afstuderen. Ik ben bezig met mijn scriptie waar ik later nog over zal schrijven want misschien kunnen enkele van jullie mij daarmee helpen. Ik studeer huidtherapie aan de Haagse Hogeschool.

Hoeveel werk je per week?

Dat is best verschillend. Bij de supermarkt werk ik iedere zaterdagochtend, meestal van 8 tot 1. Bij de schoonheidssalon werk ik meestal om de week op dinsdagavond van 5 tot 9, dus ook niet zo veel. In mijn eigen salon is het erg wisselend, soms heb ik een week niemand en soms ben ik drie avonden bezig.

Werk je doordeweeks of in het weekend?

Beide dus. Ik werk sowieso iedere zaterdag in de supermarkt en in mijn eigen schoonheidssalon plan ik zowel doordeweeks als in het weekend klanten. Ik kijk vaak gewoon wat uitkomt.

Moet je ver reizen voor je werk?

Voor de supermarkt niet, 5 minuten. Voor de schoonheidssalon wel, een uur. En mijn eigen salon is thuis dus dat is ideaal!

20151030_113025

Hoe ga je naar je werk? Lopend, auto, OV?

Naar de supermarkt ga ik op de fiets en naar de schoonheidssalon met het OV.

Werk je vooral alleen of in een team?

In de super werk je wel als team. Als schoonheidsspecialiste is het toch meer zelfstandig ook al heb ik wel hele leuke collega’s in de salon.

Wat vind jij nou het allerleukste aan je werk?

Laat ik het op werk als schoonheidsspecaliste/huidtherapeut houden: mensen blij maken. Ik vind het heel fijn als mensen lekker ontspannen de deur uit gaan. Misschien wel nog leuker vind ik het om wenkbrauwen mooi te stylen en dat mensen daar dan heel blij mee zijn en weken plezier van hebben. Ik vind het écht heel leuk om schoonheidsspecialiste te zijn 🙂

20151030_113238

Kleed jij je op je werk anders dan in je vrije tijd?

Mmm.. In de super heb ik bedrijfskleding aan met spijkerbroek en sneakers. In de salon draag ik ook een jasje en daaronder en donkere broek en sneakers. Thuis draag ik gewoon wat ik aan heb, soms is dat m’n chillkleding en soms is dat wat leukers. Ik kleed me daar niet speciaal voor om haha.

Je haar en make-up: doe je dat anders als je gaat werken?

Nee niet echt. Als ik in de salon moet werken zorg ik wel dat ik er altijd verzorgd uitzie maar in principe draag ik altijd make-up.

Neem jij je eigen eten mee naar het werk?

Ja. Als ik bij de super in de avond moest werken dan kon ik daar wel eten kopen wat ik dan kreeg maar in de salon neem ik zelf eten mee. Meestal iets van noodles ofzo.

Hoe ziet jouw werkdag er in grote lijnen uit?

Bij de super moet ik altijd tien minuten van te voren aanwezig zijn. Dan tel ik mijn kassalade en voor de winkel opengaat maken we de winkel klaar. Daarna ligt het er aan hoe druk het is, of ik zit kassa te draaien of ik ben andere dingen aan het doen als opruimen, bijvullen of schoonmaken.
In de salon ben ik meestal wel volgeboekt met klanten dus dan ben ik eigenlijk de hele tijd bezig. Dan even epileren, dan een gezichtbehandeling. Erg leuk en afwisselend. Tussendoor even snel opruimen en nieuwe afspraken maken en dan hup de volgende!
Thuis in mijn salon zorg ik altijd dat alles klaar staat voor de behandeling en dan ga ik lekker aan de slag. Vaak nog even wat kletsen en dan weer opruimen.

Screenshot_2015-10-30-11-29-19

 

Dat was m! De Let’s Get To Work Tag! Ik tag iedereen die hem leuk vind en nog niet heeft gedaan om hem over te nemen, laat je het me wel even weten?

Liefs Tessa.

 

8 gedachten over “TAG| Alles over mijn drie bijbaantjes.

  1. Meid, wat ben jij een duizendpoot! Ik heb tijdens mijn afstuderen ook een bijbaan gehad, maar 3…?! Haha. Gelukkig is er wel een hoop afwisseling omdat ze veel verschillende dingen doet. Bikkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *