Speculaascake met stroopwafel

Ik ben weer lekker aan het bakken gegaan! Nu het weer wat kouder is buiten had ik zin om weer wat lekkers te verzinnen. Ik heb een speculaascake gemaakt met stroopwafel! Lees mee voor het recept.

Ingrediënten:

IMG_1559

– 200 gram roomboter op kamertemperatuur
– 200 gram witte basterdsuiker
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 volle el speculaaskruiden
– 1el kaneel
– 4 eieren
– snufje zout
-3 stroopwafels

Let’s Get Started!

IMG_1690

-Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm in.
– Meng de roomboter met de basterdsuiker en het zout en mix dit tot een gladde massa
– Voeg één voor één de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.
– Voeg vervolgens de meel en kruiden aan het mengsel toe en mix deze tot een goed beslag
– Snij 1 of 1,5 stroopwafel in stukken en schep deze door je beslag
– Giet het beslag in de bakvorm

IMG_1568
– Leg boven op het cakebeslag stukken stroopwafel
– Bak de cake op 160 graden voor 60 minuten

IMG_1686

De cake is makkelijk te maken en best snel te doen (naast het uur in de oven dan;)). Bij mij zijn de stukjes stroopwafel in de cake een beetje verdwenen in de uiteindelijke cake, misschien als je de stukjes wat groter laat dat ze wel blijven. De stukken aan de bovenkant zijn gaan smelten waardoor er lekker stroop op de cake zit!

De cake is goed geslaagd en heel lekker! De kruiden in combinatie met de stroopwafel doen het echt goed in de cake, heel lekker!

IMG_1699

Ga jij deze cake ook een keer maken?

Liefs, Tessa

Volg jij ByTwins al op Bloglovin? We zouden het leuk vinden als je dat doet 🙂

 

Een gedachte over “Speculaascake met stroopwafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *