The Body Shop Shea Beautifying oil

De Beautifying Oil ligt al een tijdje onaangeraakt in mijn stash. Tijdens wat rommelen viste ik hem eruit en besloot ik hem te gaan gebruiken én te reviewen voor ByTwins.nl.

IMG_1293

Ik ben nooit zo van de oliën, daarom heb ik heb denk ik niet eerder gebruikt. Toch werd ik nu ineens benieuwd naar dit product en ging ermee aan de slag.

The Body Shop noemt de Beautifying Oil een ‘droge’ olie die niet vet aanvoelt en snel intrekt, dat klinkt goed! De rede dat ik niet van de oliën ben is het langdurig vettige gevoel. Volgens The Body Shop kun je de olie gebruiken voor je haar, lichaam en gezicht en heb je slechts enkele druppels nodig bij ieder gebruik. Ik heb alles uitgeprobeerd!

IMG_1295

Ingrediënten:

Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Parfum, Sclerocarya Birrea Seed Oil (maroela-olie), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (zoete amandelolie), Butyrospermum Parkii (sheaboter), Aleurites moluccana (essentiële kukuï-olie), Tocopherol (vitamine E), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Linalool, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene (Fragrance Ingredient), Helianthus Annuus Seed Oil (zonnebloemolie), Ascorbyl Palmitate, Citric Acid (citroenzuur).

Hmmm.. Terwijl ik de ingrediëntenlijst afspeur naar pure shea olie zie ik al vrij snel het woord parfum voorbij komen. Als derde ingrediënt! Dat vind ik jammer, ik ben niet zo iemand die niet tegen veel parfum kan of die producen niet koopt omdat er veel parfum in zit, maar toch vind ik het jammer.  Daarnaast vind ik geen pure shea olie in de lijst, wel shea boter.
Ik zal enkele ingrediënten uitpluizen en hun werking beschrijven:

Caprylic/Capric Triglyceride: is een natuurlijk product wat vanuit kokosolie wordt gemaakt. Het wordt in producten gebruikt als mosturizer en huidbeschermend product.

Dicaprylyl Carbonate: is een huidverzorger en huidverzachter. Het zorgt ook voor een goede smeerbaarheid van het product.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil: zoete amandelolie. Verzacht en maakt de huid gladder. Werkt hydraterend en niet irriterend.

Linalool: een stof die in veel essentiele olien voorkomt. Wordt als geurstof gebruikt in cosmetica.

Coumarin: een geurstof

Citric Acid: een zuurregelaar

IMG_1294

 

 

Voor mijn benen en armen vind ik het een fijn product. Voor de rest van mijn lichaam en gezicht ben ik niet echt fan. Ik vind het dan toch de olie achtig ondanks dat het wel redelijk wegtrekt. Een enkel druppeltje in mijn haar vind ik wel fijn als het een beetje pluist. Het maakt mijn haar zacht en laat het lekker ruiken.

Of het een droge olie is die niet vet is en volledig intrekt? Nee, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Wel trekt hij wat meer in als andere olien maar met volledig ben ik het niet eens. Daarom vind ik het product ook niet fijn op mijn rug bijvoorbeeld, daar blijft het dan wat vetter en dat vind ik echt vies.

IMG_1298

De fles bevat 100ml wat in eerste instantie niet zo veel lijkt. Maar dat is het toch wel! Je hebt echt maar weinig nodig dus het is erg zuinig in gebruik. Dankzij de kleine opening kun je makkelijk doseren wat ik ook echt een pluspunt vind.

IMG_1302

Voor 100 ml van deze Beautifying oil betaal je tien euro. Ik vind dat wel een prima prijs omdat het zo zuinig in gebruik is.

Ik heb dus een beetje gemengde gevoelens over dit product. Ik vind de geur heel erg lekker maar ik vind niet dat hij zijn claim over snel intrekken en niet vet waarmaakt. Voor een olie trekt hij wel goed in en ik zal hem zeker nog regelmatig gebruiken.

Je kunt The Body Shop Beautifying oils kopen in de webshop van The Body Shop én natuurlijk in de winkels!

 

Ben jij bekend met deze oliën?

Liefs, Tessa

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *