Tony’s Chocolonely puur amandel zeezout CAKE!

Zo’n anderhalve week geleden zag je een recept van Tony’s Chocolonely Melk Popcorn Discodip cake. Een cake geïnspireerd op de Limited Edition reep van 2015. Maar, dat was niet de enige Limited Edition reep. Er was ook nog puur amandel zeezout! Daar ging ik ook mee aan de slag en vandaag deel ik het recept!

Net zoals bij de popcorn discodip heb ik een recept gekregen van Tony’s Chocolonely maar ik heb daar mijn eigen draai aangegeven. Dat recept deel ik met jullie:D

Het bakken van de cake is bij mij niet helemaal goed gegaan. De mixer begaf het (inclusief rook, poef en stank) en ik heb de cake te lang in de oven laten staan, gevalletje van ‘Ohja het belletje ging net af hé?’ En dat was al een kleine tien minuten geleden. Maar goed. Het recept heb ik wel en ik kan jullie vertellen waardoor de mixer het niet leuk vond én dat je hem toch echt op tijd uit de oven moet halen.

 

Ingrediënten:

IMG_1164

 • 185 gram roomboter
 • 170 gram witte basterdsuiker
 • 140 gram zelfrijzend bakmeel
 • 100 gram bloem
 • 125 gram cacaopoeder
 • 1 theelepel baking soda
 • 2 eieren
 • 1,25 dl melk
 • 1 reep pure Tony’s Chocolonely
 • +/- 200 gram ongezouten geroosterde amandelen
 • 1 eetlepel grove zout

 

Let’s get started!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in.

2. Klop met de mixer de boter en de suiker licht en romig

3. Voeg de eieren langzaam toe en klop deze goed door het beslag

IMG_1167

4. Zeef het zelfrijzendbakmeel, bloem, cacaopoeder en baking soda

5. Schep het meelmengsel samen met de melk in het botermengsel en mix dit tot een glad beslag

IMG_1168

6.  Hak de Tony’s Chocolonely reep en de amandelen in grove stukken

7. Spatel de Tony’s en amandelen door het beslag

IMG_1172

8. Schep het beslag in de ingevette bakvorm en besprekel deze gelijkmatig met het grove zout.

9. Bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar wanneer een satéprikker of breinaald schoon uit de cake komt wanneer je deze erin prikt.

IMG_1174

10. Laat de cake 5 minuten in de vorm rusten. Leg hem daarna op een rooster om hem af te laten koelen.

En tada! Een hele speciale Tony’s Chocolonely puur amandel zeezout cake is klaar. De cake hoort een beetje smeuig te zijn.

IMG_1188

Wat ging er fout bij tante Tes. Het beslag is behoorlijk dik, ik denk wel het dikste cakebeslag wat ik ooit heb gezien. En dat nog voor de Tony’s en de amandelen. Wij hadden een mixer met zo’n bak eronder die je lekker kan laten mixen. Dat deed ik dus, mixer aan het mixen, ik Tony’s en amandelen hakken. Ik hoorde al aan het mix geluid dat hij het er moeilijk mee had vanwege de dikke massa maar hij voelde niet warm en ik dacht dat het wel prima ging. En toen POEF. Mixer uit, er kwam rook uit de mixer en het stok onwijs. Mixer kapot. Gelukkig was ik klaar haha, maarja nu moeten we een nieuwe mixer kopen. Dat was wat ging er fout 1.

IMG_1199

Toen was ik lekker aan het chillen op Instagram en ging het belletje af. Ik ging nog even verder en dat even werd een beetje lang. Toen m’n moeder zei: ‘Tes ga je de cake nog uit de oven halen?’ deed ik dat en dat was al te laat. De bovenkant was wel errug donker (lees gewoon zwart) geworden, oepsie! Ik liet hem afkoelen en kwam tot de conclusie dat hij toch wel echt verbrand was. Maar bovenkant eraf en prima cakeje zou je denken. Mijn cake was erg kruimelig, ik denk dat dat ook wel komt doordat hij wat langer in de oven heeft gestaan. De smaak was lekker, het zout op de (verbrande) bovenkant was ook echt heel lekker!

Dus.. Mijn cake was niet helemaal de bom maar het idee van de cake wel! Een lekkere chocolade cake met amandelen en zeezout erop. En Tony’s erin om het nog chocoladiger te maken.

IMG_1196

Ga jij deze cake bakken? Let me know!

 

Liefs Tessa

Volg jij ByTwins.nl al op Bloglovin en Instagram?
Je kunt ons op Bloglovin volgen door HIER te klikken.
Op Instagram vindt je ons onder @nancy_333 en @beautybytes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *