Catrice Absolute Matt oogschaduw palette

Hi there! Vandaag heb ik een review van een budget oogschaduw palette voor jullie. De Catrice Absolute palettjes maakte mij al eerder nieuwsgierig maar toch kocht ik ze steeds niet. Toen ik een tijdje terug in de Kruidvat stond zag ik dat er korting was op de Absolute palette en daardoor besloot ik er toch eentje mee te nemen. Ik ging voor Absolute Matt en ik laat hem vandaag aan jullie zien. Kijk je mee?

Er zijn in totaal drie paletten uit de Absolute lijn van Catrice. Dit zijn : Absolute Rose, Absolute Matt en Absolute Nude. Ik ging voor Absolute Matt omdat ik deze kleurtjes veel gebruik en deze kleuren combinatie mij het meeste aansprak.

IMG_9273

IMG_9281

Absolute Matt bestaat uit zes matte oogschaduwkleurtjes varierend van wit tot donkerbruin. De eerste twee kleurtjes zijn in mijn ogen goede highlighters en/of basiskleuren. De twee middelste zijn kleuren die ik over mijn gehele bewegend ooglid aan zou brengen en de laatste twee in mijn crease om vervolgens het geheel uit te blenden. Je kunt verschillende looks maken met dit palette en dat vind ik vooral omdat de twee donkerste kleuren veel verschillen. De ene is goed donkerbruin en de ander is wat meer grijs.

Tijd voor swatches!

swatches

Zoals je kunt zien hebben de eerste twee kleuren redelijk wat pigment. Ze zouden het goed doen als highlighter onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. De middelste twee kleuren vallen mij wel tegen. De eerste kleur is heel grauw en is bijna niet te zien op de huid, de kleur daarnaast is iets bruiner maar vind ik ook niet top qua pigment.

De laatste twee kleuren doen het daarentegen wel weer heel goed! Vooral de donkerbruine kleur is erg mooi gepigmenteerd en ook de grijze doet goed mee.

IMG_9296

Naast zes kleuren zit er in het palette ook een kwastje met twee verschillende applicators. Deze gebruik ik eigenlijk nooit omdat ik altijd mijn Real Techniques kwasten gebruik en daar niet meer zonder kan. Ik gooi dit kwastje weg omdat ik het vervelend vind als hij in het palette zit terwijl ik hem niet gebruik.

Wat mij in het gebruik erg tegenvalt is de poederigheid van de oogschaduws. Daarmee wil ik zeggen dat zodra ik mijn kwast door de pan heen haal om oogschaduw op mijn kwast te krijgen, er heel veel losse poeder oogschaduw ontstaat.

IMG_0014

 

Catrice Absolute Matt is te koop bij onder andere Kruidvat filialen en op de website van het Kruidvat voor €4,99

 

Ik heb gemengde gevoelens over dit palette. Wat vindt jij ervan?

Liefs, Tessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *