Review – Braun Silk Epil 7 Wet&Dry epilator

Een review van mijn Silk Epil had ik al gemaakt voor op BeautyByTes. Deze was nog niet online gekomen toen de site uit de lucht vloog dus ik besloot de review opnieuw te maken voor ByTwins. Ik bleef hem echter een beetje wegschuiven maar vandaag heb ik hem voor jullie! Kijk je mee?

Inmiddels dus al een flinke tijd geleden kocht ik mijn Silk Epil, wat betekend dat ik hem inmiddels dus vaak heb gebruikt en ik jullie er beter over kan vertellen! Zo heeft ieder nadeel z’n voordeel ;). Ik was al een tijd aan het nadenken om een epileerapparaat aan te schaffen. Ik heb mijzelf een hele tijd geharst (handig zo’n eigen schoonheidssalon, ik heb alles in huis), maar na een tijdje ben ik daar toch weer mee gestopt. Ik vond het irritant om mijn haren steeds te laten groeien en ik heb gewoon geen fijne relatie met de mega plakkerige hars. Toen ik een keer de Media Markt in liep om eens te kijken schrok ik eigenlijk van de prijzen van die epileerapparaten. Ik had geen idee hoe duur ze waren maar had ze toch wel wat goedkoper verwacht, een beetje balend liep ik naar buiten..

IMG_7938

Tot ik zo’n twee weekjes later even een rondje door de Etos liep en daar een rij dozen zag staan met deze Braun Silk Epil in de aanbieding voor 75 euro. Kijk, dat is al wat beter als 120-150 euro! Staand in de winkel zocht ik snel wat reviews op en na twee positieve gelezen te hebben dacht ik YOLO ik koop hem gewoon. Zo gezegd, zo gedaan en inmiddels heb ik hem al een paar maanden in huis.

Het is een Silk Epil 7, inmiddels ligt de 9 serie al in de winkels. Uit de 7 serie zijn veel verschillende apparaten, degene die ik heb is type 5377 als ik mijn gebruiksaanwijzing boekje moet geloven. Op Bol.com zie ik twee epilatoren uit de 7 serie beide met een ander typenummer. Er zal weinig verschil zitten tussen de types uit 1 serie denk ik.

IMG_7936

Het apparaat wordt geleverd met twee verschillende koppen. De linker is een scheerkop (die ik nog niet heb gebruikt) en de rechter is de epileerkop. IMG_7933

Daarnaast zitten er nog 4 opzetstukken bij die je op de epileerkop kan zetten. De smallere zijn bijvoorbeeld geschikt voor het gezicht. Ik moet zeggen dat ik altijd het eerste opzetstuk gebruik.

Ik onthaar mijn benen, oksels, bikinilijn en een deel van mijn schaamstreek met mijn Silk Epil en het bevalt errug goed! Het epileren van mijn benen viel qua pijn het meeste mee, maar ik moet zeggen dat ik mijn beenhaar vaak hem geharst en ik niet veel en dunne beenharen heb. De overige plekken waren vooral aan het begin wel even flink gemeen maar langzaamaan wen je eraan en merk je hoe het epileren het minst pijn doet. Zo ga ik nooit in een keer vol over mijn oksel heen maar doe ik altijd eerst voorzichtig de randjes en dan werk ik zo mijn oksel af. Even op je tanden bijten maar prima te doen als je een normale pijngrens hebt.

Zoals de titel al zegt kun je dit apparaat ook onder de douche gebruiken wat ook prima werkt. Ik doe het eigenlijk beide, als ik even snel m’n oksels wil doen doe ik het vaak droog. Als ik uitgebreid ga douchen met scrubje en maskertje neem ik hem vaak mee onder de douche.

IMG_7943

Ook in het doosje zit een schoonmaakborsteltje. Daarover kan ik nog wel een tip meegeven: ik heb gemerkt dat er in de epileerkop haar komt te zitten en ik denk niet dat het erg goed is als die helemaal vol komt met haartjes. Ik maak nu dus tussendoor vaak even de buitenkant van de epileer kop schoon en na gebruik haal ik heel de kop eraf en tik ik die even op een harde ondergrond waardoor er wat haartjes uitkomen.

Inmiddels merk ik dat ik wat meer last krijg van ingegroeide haartjes sinds ik epileer. Logisch natuurlijk, en met een goede scrubbeurt zijn de meeste weer los en kunnen geëpileerd worden.
Het enige wat me aan het apparaat een beetje tegenvalt is de batterijduur, die had van mij wel wat langer gemogen. Als ik alles heb geëpileerd begint hij meestal tegen het einde te knipperen dat hij opgeladen moet worden.

IMG_7942

Ik kan het gebruik van een epileerapparaat zeker aanraden! Wel moet je even bij jezelf nagaan hoe het met je pijngrens is gesteld want geheel pijnloos is het niet. Het is even investeren maar in mijn omgeving hoor ik van meerdere dat ze hun apparaat al een aantal jaren gebruiken dus dat is goed om te horen. Ik heb totaal geen spijt van mijn YOLO momentje in de Etos en Nancy en onze moeder ook niet, zij gebruiken hem namelijk ook af en toe en vinden het ook goed werken.
Ik ben redelijk lang van mijn haartjes af maar waar ik het vooral voor doe is dat de haren na meerdere keren epileren dunner worden en zelfs minder terugkomen

Zoals ik eerder zei heb ik deze gekocht in een aanbieding voor 75 euro. Op Bol.com staan twee soortgelijke en die kosten 140 en 150 euro maar er zijn veel verschillende.

Gebruik jij een epileerapparaat? En zo ja, wat vindt je ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *