Tony’s Chocolonely melk popcorn discodip CAKE recept

 Ja je leest het goed, dit artikel gaat niet over de heerlijke (limited!) reep chocolade van Tony’s Chocolonely maar het gaat over een cake! Tony’s postte een foto van twee cakes op Instagram, die zij hadden gekregen van de Wereldwinkel, ik werd razend enthousiast en vroeg om een recept. Tony’s ging het recept navragen en ik ontving het in mijn mailbox. Ik heb hem zelf een beetje aangepast en mijn eigen draai eraan gegeven. Vandaag deel ik het met jullie, kijk je mee?
Tot mijn verbazing bleken de cakes makkelijk te bakken. Bij de wereldwinkel hadden ze zelfs standaard bakmixen uit de supermarkt gebruikt en daar wat extra ingrediënten aan toegevoegd. Ik besloot dit niet te doen en mijn eigen variant van deze cake te maken.

Ingrediënten:

IMG_0314

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 reep Tony’s Chocolonely melk
  • 2 handjes popcorn (zoet óf zout, wat jij wilt!)
  • +/- 20 gram discodip

Botercrème:

  • 75 gram poedersuiker
  • 75 gram roomboter
  • 1/4 tl vanille extract

Let’s get started!

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in.

2. Meng de boter, suiker, vanillesuiker en zout in een kom tot een romig mengsel

3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe

IMG_0315

4. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en mix alles tot een glad beslag

5. Hak ongeveer 20% van de Tony’s Chocolonely reep grof en meng dit door het beslag

6. Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.

IMG_0319

7. De cake is klaar als je een satéprikker of breinaald in de cake steekt en deze er schoon uitkomt.

8. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, haal hem er vervolgens uit en laat hem verder afkoelen op het rooster.

IMG_0325

IMG_0335

Ik besloot het uitstekende deel van de cake af te snijden zodat hij wat platter was aan de bovenkant. Kun je gelijk een beetje cake proeven 😉

9. Maak de botercrème als de cake is afgekoeld. Meng de boter, vanille extract en de poedersuiker tot een glad beslag. Breng vervolgens de botercrème aan op de bovenkant van de cake.

IMG_0329

10. Hak de overige Tony’s Chocolonely grof en meng dit in een schaaltje met de discodip. Besprenkel de cake bedenkt met botercrème met dit chocolade-disco mengsel

IMG_0340

IMG_0345

11. Op de plekken die nog vrij/leeg zijn breng je de popcorn aan.

IMG_0349

En als laatste, smullen maar! De Tony’s Chocolonely melk popcorn discodip cake is klaar!

 20151010_155447
Ik wil Tony’s bedanken voor het delen van het recept en het maken van overheerlijke chocolade. Laat je het weten als je deze cake ook gaat maken?
Oh, en voor de liefhebbers van de andere limited reep puur amandel zeezout….. Nog even geduld! Die ga ik snel bakken en daarvan komt ook een recept online.
 IMG_0358
Liefs!
Volg je ons al op Bloglovin? We zouden het leuk vinden als je dat doet! En zo blijf je op de hoogte van al het nieuws op ByTwins.nl

4 gedachten over “Tony’s Chocolonely melk popcorn discodip CAKE recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *