Kruidvat Wash In Wash Out review Chocolate Brown & Rich Red

Zodra ik hoorde van de Wash In Wash Out kleurshampoo’s van het Kruidvat werd ik enthousiast. Zoiets wil ik eens proberen! Zodra het product in de winkels lag kocht ik het in twee kleuren. Vandaag laat ik het resultaat aan jullie zien en vertel ik wat ik er van vind.

De Wash In Wash Out kleurshampoo’s zijn er in zeven kleuren, van lichtblond tot donkerbruin. Ik wil al een hele tijd mijn haar kleuren maar iets houd me steeds tegen, zonder twijfel deed ik deze kleur shampoo in mijn haar met hoop op kleurverschil alsof ik het net geverfd had.

IMG_0114

Ik kocht twee kleuren namelijk 6.7 Chocolate Brown en 6.4 Rich Red. Ik bracht Chocolate Brown bij mijn haaraanzet aan tot ongeveer halverwege mijn haar en Rich Red bracht ik aan in mijn haaruiteinde met de hoop op een mooie overloop tussen beide kleuren.

before
Before
IMG_9128
Before

Mijn haar is licht tot middenbruin met veel kleurverschil. De onderkant is een stuk blonder dan de bovenkant wat nog mijn herinnering is aan mijn maandje Aruba waar mijn haar veel lichter geworden was. Op de foto is het kleurverschil niet zo goed te zien maar het is er wel, ik dacht dat dit wel positief zou zijn voor het gebruiken van de kleurshampoo. Bij mijn aanzet was mijn haar al wat donkerder en wilde ik het bruiner en de lengtes van mijn haar waren nog wat lichter en wilde ik roder. Wat weer beter pakt op lichter haar dus dat zou top zijn.

IMG_9137

Eerst heb ik mijn haar vochtig gemaakt onder de douche en vervolgens het product aangebracht. De kleurshampoo’s hebben een flink gekleurde massa wat natuurlijk ook de bedoeling is.WIWA

wiwa2

Ik heb lekker niet zuinig gedaan en mijn hele haar goed bedekt met beide kleurshampoo’s. Het ziet er hier al goed uit, je ziet duidelijk dat de shampoo’s errug veel kleur bevatten. Kom maar op met dat kleurtje in mijn haar!

Volgens de gebruiksaanwijzing moet je de shampoo vijf minuten laten intrekken om het vervolgens uit te spoelen. Ik liet het zo’n zeven minuten zitten maar helaas zag ik daarna weinig resultaat. Ik gebruikte het product nog een keer en liet het zo’n twaalf minuten zitten en dit is het resultaat.

Ik heb het product op deze foto’s dus twee keer gebruikt en langer laten intrekken dan dat de bedoeling is!

beforafter1

beforafter2

Ik moet zeggen dat ik echt zo verbaasd was toen ik de foto’s van voor en na naast elkaar aan het zetten was. Ik zag namelijk zelf niet echt een mega verschil, ja er was wel iets van kleurverschil maar voor mijn gevoel (en die van andere!) niet zo veel. Ik zag duidelijk dat sommige plukjes veeeel roder ware dan andere maar het echte Rich Red zoals de naam van de kleur verteld viel toch erg tegen. Maar zo met de foto’s naast elkaar vind ik dat je toch nog een mooi verschil ziet!

browny

De kleurshampoo zou ook voor glans zorgen volgens Kruidvat, daar ben ik het echt mee eens! Hier zie je goed de bovenkant van mijn haar die echt mooi bruin is en mooi glanst.

reddy

Vraag me niet wat ik hier aan het doen was en waarom er een vlek op mijn shirt zit.  Op deze foto zie je ook heel mooi de glans en hier zie je toch ook wel duidelijk wat van het bruine en rode kleurmiddeltje terug.

 

Nu ik zo de foto’s terugzie ben ik toch flink positiever geworden over dit product. Ik had namelijk het idee dat het niet zo heel veel had gedaan op een paar wat rodere plukken na, maar als je hier kijkt zie je toch echt duidelijk en mooi verschil.

Ik moet er wel bij zeggen dat dit product niet is ontwikkeld om je haar te kleuren zoals ik dat hier gezellig uitprobeer haha. Het product is gemaakt om je haarkleur een boost te geven die tot zo’n drie wasbeurten moet blijven zitten. Dus als voorbeeld: je hebt bruin haar en wast met de bruine kleurshampoo met als resultaat dat je haarkleur wat intenser is en je een mooie glans hebt.

Binnenkort ga ik waarschijnlijk mijn haar met spoeling “verven” in een beetje hetzelfde idee, dus met bruin en rood. Wanneer ik dat heb komen deze kleurshampoos denk ik zeker weer van pas zodat ik de kleur wat langer kan behouden.

IMG_9147

Dit product kan ik dus zeker aanraden als je je eigen, of geverfde, haarkleur een boost wil geven. Het zorgt echt voor een mooie glans en wat extra intensiteit van je haarkleur. Wil je echt je haar kleuren met dit product zoals ik probeerde kan ik het je niet echt aanraden. De bruine kleur zelf misschien wel maar het Rich Red werd toch meer zacht oranje/rood. Maar het leukste aan dit product is de prijs. Een flesje van 75 ml kost slechts €1,99! En je kunt er echt meerdere malen mee doen. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik volgens mij drie keer de kleurshampoo gebruikt waarbij ik echt niet zuinig ben geweest en de flesjes zijn nog ongeveer half vol. Heel fijn dus!

Twijfel je om dit product te proberen zou ik zeggen doen! Voor het geld hoef je het niet te laten en na een paar keer wassen is de kleur er helemaal uit.

Wat vinden jullie van het resultaat in mijn haar?

Liefs, Tessa

Edit: Inmiddels heb ik mijn haren geverfd met bruin in de aanzet tot rood in de toppen en gebruik ik dit product op een andere manier. Voordat ik ga douchen en mijn haar ga wassen breng ik op DROOG haar de kleurshampoo aan. Deze laat ik dan intrekken, soms wel een half uur. Vervolgens ga ik gewoon douchen spoel ik het uit en was ik mijn haar zoals normaal. Op deze manier merk ik echt dat mijn geverfde haar een boost krijgt, waar het product dus ook echt voor bedoeld is.

28 gedachten over “Kruidvat Wash In Wash Out review Chocolate Brown & Rich Red

 1. wauw het effect is fantastisch! Ik heb thuis ook Rich Red, oh my mijn handen waren helemaal oranje na het gebruiken haha. Mijn haar is al behoorlijk rood en warm, dus bij mij is het wel echt een boost. Wauw bij jou is het direct een andere en veel warmere kleur. Morgen ga ik ook direct de kleurshampoo weer gebruiken 🙂

 2. Ik heb het ook 2x gedaan, mijn haar is donkerblond/koper-achtig en ik had de kleur Chocolate Brown. M’n haar is nu oranje/rood, niet verwacht dat de kleur zo zou worden maar wel hartstikke mooi!!

  1. Ja ik vind het qua kleur wel beter werken! Ik doe het nu altijd in mijn haar samen met een beetje haarmasker en laat het iets van 10-20 minuten zitten en dan ga ik douchen en gewoon mijn haar wassen enzo. Ik merk dat mijn rode haar op deze manier het mooiste rood blijft!

 3. Ik gebruikte altijd de lichtste kleur. Hen nu een bruine spoeling in mijn haar. Mijn vraag houdt de kleur met een spoeling ook langer vast door dese kleur shampoo?

 4. Hey!
  ik heb vandaag zelf ook de rode kleur gekocht. Ik ben zelf heel donkerblond eigenlijk tegen het bruine haar en ik vind een rode gloed erg gaaf! Maar ik zie dat het heel vaak oranje wordt…
  Blijft de kleur lang zitten of is het er echt na 3 was beurten uit?

  1. Het vervaagt echt met wasbeurten! Je kunt het altijd proberen en dan starten met het slechts een paar minuutjes te laten zitten. Als je het effect dan te weinig vind kun je het een tweede keer langer laten zitten. Mocht het niet mooi zijn gewoon ff goed een paar keer je haren wassen ik denk dat je dan het meeste wel snel kwijt bent. Succes!

 5. hoi, zijn er ook kleuren die op donkerbruin haar werken? verder heb ik mijn haar een aantal keer geverfd wat ervoor zorgde dat het helemaal dood ging. inmiddels is de kleur er uit gegroeid maar ik heb wel heel fijn, droog haar. ik ben dus een beetje bang dat dit mijn haar ook verder uit zal drogen. was dat bij jou ook geval?

  1. Hoi! Er zijn verschillende kleuren van de kleurshampoo, ook geschikt voor bruin haar. Ik raad aan even bij het Kruidvat te kijken welke kleur je het meest aanspreekt. Mijn haar droogt niet uit door deze kleurshampoo.

 6. Hoi!
  Ik wou je bedanken voor je review.
  Gister heb ik zelf ook de rode shampoo gebruikt en mijn haar is nu heel mooi rood! Oorspronkelijk is mijn haar licht tot donker kastanje bruin, beetje net als bij Tessa. Het is nu een beetje henna-rood (dus met een licht oranje gloed). Buiten dat is het ook echt gewoon een goede shampoo. Mijn haar ziet er nu gezonder uit.
  Voor anderen die het ook willen gebruiken, belangrijk: ik heb het ook echt rijkelijk aangebracht op droog haar en toch echt meer dan een half uur laten intrekken. Dag ervoor had ik er (net als Tessa) kort mee gedouched en toen zag je er eigenlijk niks van. Dus echt een goede tip voor als je echt effect wil! 🙂
  (Oja, mijn handen zijn wel licht oranje geworden, dus misschien zijn handschoentjes toch wel handig!)

 7. Leuke post! Ik heb het zelf ook uitgeprobeerd, en het werkt inderdaad vrij duidelijk. Een nadeel is dat als je haar een beetje beschadigd is, bijvoorbeeld door de zon, de kleur haast niet uit je haar te krijgen is. Ik heb zelf donkerblond haar met wat blondere stukken door de zon, en ook nu ik al 2 maanden niet meer de kopere kruidvat wash gebruikt heb, heeft mijn haar nog steeds een rode tint. Met uitgroei.

 8. hallo
  Ik heb nu grijs haar maar verfde t altijd donker . Nu wil ik stoppen met verven en vroeg me af of dit mijn uitgroei kan verbloemen tot ik alles weer in een kleur heb . Pakt het een beetje op grijs haar alleen voor de uitgroei niet zo heftig te laten zien ?
  groetjes Marian

  1. Hey Marian, als je op grijze haren wil kleuren raad ik zeker de semi-permanente haarkleuren van L’oreal paris aan! Ik heb zelf donkerbruin haar en gebruikte dit product en het effect was geweldig ! Ik gebruikte het in de tint 550 Mahogany. In de zon een fijne rode/roze/paarse kleur en binnen gewoon bruin. Geweldig !
   Dit is er in heel veel kleuren en het is een toon op toon kleur waardoor het dus heel goed dekt !
   super tevreden over het product. Zoals beloofd na 28 wasbeurten weg, maar wel nog wat kastanjekleur gloed, maar ik vind het mooi ! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *