Kleurrijke Kitkat M&M taart recept.

Zoals jullie vast hebben meegekregen zijn wij vorige week 23 geworden. Er staat nog een verjaarjdag-winactie online die morgen(20 september) afloopt. Ook hebben jullie misschien op Instagram een foto voorbij zien komen van een flink taartje, dat is waar we hier voor zijn vandaag! Ik heb namelijk tijdens het bakken wat foto’s gemaakt en zo besloten om hier een receptje van te maken en te plaatsen op ByTwins.nl. Tadaaa!

Ingrediënten:

IMG_9600

 • 300 gram zelfrijzend bakmeel
 • 300 gram zachte roomboter (kamertemperatuur)
 • 300 gram suiker
 • 5 eieren
 • 1,5 zakje vanillesuiker
 • vanille aroma
 • kitkat’s (op de foto zijn er te veel!)
 • m&m’s
 • kleurstof
 • bakvormen

Botercrème:

 • 100 gram roomboter
 • 100 gram poedersuiker
 • vanille aroma

 

Let’s get started

 1. Verwarm de oven voor op 165 graden
 2. Meng de suiker, vanille suiker, zachte boter en vanille aroma tot een gladde massa
 3. Voeg een voor een de eieren toe
 4. Voeg langzaamaan het zelfrijzend bakmeel toe
 5. Mix het gehele beslag goed door

IMG_9606

Dan gaan we richting het volgende deel van de taart, het maken van de lagen.
Bedenk van te voren hoeveel lagen je wilt in je taart. Ik heb gekozen voor vier, wat betekend dat ik vier verschillende kleuren kleurstof en vier bakvormen heb gebruikt.

6. Vet de bakvormen alvast in en zorg dat ze klaar staan om gevuld te worden.

Ik heb gekozen voor vier lagen, wat betekend dat ik mijn beslag in vieren heb gedeeld. Vorige keer heb ik dit een beetje op de gok gedaan, vandaag heb ik het gewogen. Ik kwam uiteindelijk uit op zo’n 280 gram per laag, dan heb je een idee hoe veel er in een laag moet.

7. Verdeel het beslag in vier bakjes

IMG_9608

8. Voeg aan ieder bakje een andere kleur toe en meng deze er goed doorheen totdat het gehele beslag goed is verkleurd

IMG_9612

9. Verdeel vervolgens het beslag over de bakvormen en zorg dat de laag overal ongeveer even dik is.
Let op! Je bakt dus iedere laag apart!

10. Bak de lagen ongeveer 15-20 minuten in de oven.

IMG_9618

11. Laat de lagen goed afkoelen, ondertussen kun je alvast beginnen met het maken van de botercrème.

12. Mix de boter, poedersuiker en vanille aroma door elkaar tot het een gladde massa is.

IMG_9671

13. Wanneer de lagen zijn afgekoeld kun je met de botercrème aan de slag en er een geheel van maken. Leg de onderste laag op een bord of schaal, breng aan de bovenkant botercrème aan, leg de volgende laag er boven op en ga zo door. Breng op de bovenste laag ook een laag botercrème aan en verdeel vervolgens ook een laag botercrème over de gehele zijkant van de taart.

IMG_9675

14. En dan is het tijd om te versieren! Start met de m&m’s en leg deze op de bovenkant van de taart. Je kunt er voor kiezen om het netjes te doen per kleur of zoals wij deden met een 23 in het midden (waar uiteindelijk weinig van de zien is). Je kunt ook gewoon je zak m&ms leeggooien op de bovenkant haha!

IMG_9679

15. Als laatste zet je de kitkat’s op een rijtje. Het ligt er erg aan hoe hoog je taart is welke kitkat’s je nodig hebt. Vorige keer had ik hem met spongecake gedaan waardoor hij veel hoger was en ik echt grote kitkats nodig had, nu had ik aan mini kitkats genoeg gehad.

 

 

IMG_9685

En klaar is Kees! De taart was heerlijk, wel heel machtig. Je hebt aan een klein puntje dus meer dan genoeg! Ik heb deze taart nu twee keer gemaakt en persoonlijk vond ik hem de eerste keer, toen ik hem met spongecake maakte, beter gelukt. Dus mocht je daar zin in hebben, doe dat dan vooral! Houd gewoon het recept van je cakemix aan en verdeel deze later in drieen, vergroot eventueel je recept tot 1,5 of 2 keer het recept zodat je zeker genoeg hebt. De taart was weer heerlijk en ik ga hem zeker nog eens maken!

IMG_9751

IMG_9754

IMG_9746

Ben jij van plan om deze taart een keer te maken? Tag me in een foto of stuur hem naar me, dat vind ik leuk!

 

Bak ze!

Liefs, Tessa.

 

5 gedachten over “Kleurrijke Kitkat M&M taart recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *