Review – Lush Don’t Look At Me masker

Vandaag een review van een wel heel kleurrijk masker. Vol met verse ingrediënten van een van mijn favoriete winkels: LUSH!

Há dit is grappig! Ik had dit artikel al gemaakt nog voordat er überhaupt bekend was dat dit product in Nederland verkocht ging worden. Toch wilde ik hem graag reviewen en guess what: dit product ligt nu ook in de schappen in de Nederlandse Lush winkels! Nu is de review dus zeker gepast 🙂

 

IMG_7714

Allereerst de kleur, wat geweldig. Smurfjesblauw ben je met dit masker op. Het masker heeft een lichte citrusgeur, een geur waar ik normaal écht niet van hou maar in dit product vind ik hem zacht genoeg om het te kunnen waarderen.

Het masker is prima qua structuur, niet te dik en niet te dun. De substantie is redelijk glad met wat kleine “stukjes” erin. Hierdoor kun je de huid tijdens het aanbrengen van het masker direct lichtjes scrubben, heb je dat ook gelijk gedaan! Ik vind dat het masker fijn aan brengt.

 

De ingrediënten:
Glycerine, Kaolin, Water (Aqua), Fresh Organic Lemon Juice (Citrus limonum), Organic Silken Tofu, Rice Syrup (Oryza sativa syrup), Grounded White Rice (Oryza sativa starch), Rice Milk (Oryza sativa), Murumuru Butter (Astrocaryum Murumuru), Bentone (Hectorite), Colour 42090, Perfume, Grapefruit Oil (Citrus paradisi), Neroli Oil (Citrus Aurantium amara), Limonene, Geraniol, Linalool, Farnesol.

Hier zie je de werking van (de meeste) ingrediënten:

Glycerine, houd vocht vast en beschermd de huid tegen bacteriën en vuil
Kaolin, reinigt en exfolieert de huid
Rijstingrediënten, werken vochtinbrengend, verzorgend en schijnen goed te zijn voor pukkeltjes.
Mumuru butter, werkt hydraterend, beschermend en laat de huid glanzen.

De geur van het product wordt ook verklaard in de ingrediënten lijst door de Lemon Juice, Grapefruit Oil, Neroli Oil en Limonene. Er zit ook parfum in, ik vraag me af of dat nog wel nodig was met al deze citrus ingrediënten.

blue

 

Het masker bevat, net als andere maskers, 75 gram per potje. Hiermee kun je tussen de vier en zes keer doen. Meestal doen wij zeker wel vijf keer met een Lush masker, het verschilt wel en dat ligt dan vooral aan de manier van aanbrengen. Dit masker is redelijk dun en daardoor goed smeerbaar. Van dikkere maskers gebruik je vaak automatisch wat meer.
Dit masker kost £6,95, de maskers in Nederland kosten €11,65. Wanneer je uit gaat van vijf keer gebruik kost een Lush masker je dus zo’n €2,30 per keer, prima te doen dus!

Maskers van Lush moeten bewaard worden in de koelkast omdat ze geen conserveermiddelen bevatten. Ik heb dit masker in de zomer getest en na een warme dag is een wat koeler maskertje op je gezicht echt heerlijk! Mijn huid is na het gebruiken van dit masker heerlijk zacht en voelt verzorgd aan.

IMG_7719

Ik vind dit masker erg fijn! De structuur, de geur, de werking en toch ook de kleur werkt wel een beetje mee in mijn positieve oordeel. Het ziet er toch gewoon super leuk uit zo haha!
Sowieso ben ik dol op de maskers van Lush, zeker door alle fijne ingrediënten en gewoon omdat Lush top is. Als je in Londen bent en je wilt een leuk verzorgend maskertje meenemen is dit zeker en aanrader.

Ben jij bekend met de maskers van Lush? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat 🙂

 

Liefs, Tessa

Volg jij ByTwins al op Bloglovin? Je kunt dat hier doen. 

6 gedachten over “Review – Lush Don’t Look At Me masker

  1. Het lijkt me een erg fijn maskertje, ik heb er zelf nog nooit een gekocht, maar wel uitgezocht bij het inleveren van vijf lege potjes.
    Ik ga deze onthouden voor de volgende keer. Stiekem vraag ik mij ook telkens af, ai waarom nou de parfum erin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *